Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Informatieavond over meedelen in windenergie

Dinsdag 14 maart 2017

BIDDINGHUIZEN - Op dinsdag 21 maart organiseert de gemeente Dronten om 19.30 uur in het gemeentehuis een inwonersavond over participatie in windenergie. De avond is een vervolg op de enquête waarmee de gemeente in november 2016 de interesse in participatie in windenergie wilde meten bij inwoners van de kernen.

Tijdens de avond worden de uitkomsten besproken en worden inwoners bijgepraat over de participatiemogelijkheden in windenergie. Ook kunnen inwoners informatie inwinnen over de mogelijkheden voor deelname aan of het oprichten van een burgerwind coöperatie. Inwoners die de enquête hebben ingevuld, maakten kans op een ballonvlucht. Deze vier winnaars worden ook bekend gemaakt tijdens de informatieavond.

Enquête
"Wij willen dat alle inwoners van de gemeente Dronten mee kunnen delen in deopbrengsten van windenergie, dus ook de inwoners in de kernen. Wind is immers van iedereen," legt wethouder Verlaan uit. Daarom heeft de gemeente in november vorig jaar een enquête gehouden onder inwoners van de kernen. Meer dan 500 inwoners vulden de enquête in. Zo'n 60% van de respondenten wil wel participeren in de financieringsfase (laag risico, laag rendement). Ook geeft een grote meerderheid aan dit te willen doen in een burgerwindcooperatie. Het zoeken is nu naar een groep inwoners die zo'n burgerwindcooperatie wil en kan oprichten.

"De uitkomsten van de enquête hebben inzicht opgeleverd in welke mate, maar ook op welke manier inwoners willen participeren in windenergie. Hier gaan we nu als gemeente mee verder, om zo samen met de initiatiefnemers binnen de projectgebieden participatie mogelijk te maken, " voegt Verlaan toe.

Het programma:
19.15 uur: Inloop met koffie/thee
19.30 uur: Welkom en toelichting uitkomsten enquête en toekomstperspectief participatie, door wethouder Nico Verlaan,
20.00 uur: Participatiemogelijkheden Swifterwint, door Maarten Schone, voorzitter Swifterwint
20.20 uur: Doe mee, denk mee en profiteer mee met een Burgerwindcoöperatie!, door John De Vries, Beleidsmedewerker Duurzaamheid, gemeente Zeewolde
20.40 uur: Prijsuitreiking ballonvlucht, door wethouder Nico Verlaan en notaris mr. M.R. de Wilde de Ligny.
21.00 uur: Einde

Regioplan Wind
De provincie Flevoland en de gemeenten Dronten, Zeewolde en Lelystad bieden initiatiefnemers de ruimte om zelf de tweede generatie windparken te ontwikkelen. Molenaars, grondeigenaren en bewoners in het landelijk gebied van Zuidelijk en Oostelijk Flevoland maken de plannen voor deze nieuwe generatie windparken. Zij werken hiervoor samen in gebiedsverenigingen. Inwoners van Zuidelijk en Oostelijk Flevoland krijgen de mogelijkheid te investeren in de windparken. Meer weten? Bekijk dan het Regioplan Windenergie op http://www.flevoland.nl/dossiers/regioplanwindenergie

Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Windmolens
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 12.5 °C
  • 0.0 mm
  • 17.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
40 jaar AH Schuurhuis 40 jaar AH Schuurhuis 40 jaar AH Schuurhuis
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top