Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Adm. Financiële Advisering Kafa
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Fietstocht om aandacht voor stofwisselingsziekten

Woensdag 24 mei 2017
Fietstocht om aandacht voor stofwisselingsziekten
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Verbonden door Charel*(19) en Stan*(17), broer en zus die beiden overleden aan de stofwisselingsziekte Sanfilippo, organiseren de mannen van Stofwisseltour Team Charel* en Stan* en hun hoofd sponsor AH Jan Schuurhuis Biddinghuizen op 28 mei een locale fietstocht om aandacht te vragen voor stofwisselingsziekten en geld in te zamelen voor onderzoek.

Deelnemers kunnen een afstand van 20, 40 of 100 kilometer fietsen. Monique de Bree vertelt hierover: "Hoe bijzonder, hoe deze mannen bij elkaar zijn gekomen, verbonden door Charel en Stan, onze kanjers die maar 19 en 17 jaar bij ons mochten zijn. Charel en Stan zijn zowel lichamelijk als verstandelijk zover achteruit gegaan, dat ze volledig afhankelijk waren van iedereen om hun heen. Zij hebben een lange strijd gestreden tegen de ziekte en zijn uiteindelijk veel te jong overleden. Nu gaan wij de strijd aan! Om geld op te halen voor meer onderzoek, zodat er in de toekomst geen enkele ouder dit vreselijke verlies mee hoeft te maken".


Ook Jan Schuurhuis zet zich in voor deze actie, die als titel heeft meegekregen: "(St)rijd mee tegen stofwisselingsziekten". Schuurhuis: "Toen ik in 2009 Charel en Stan heb leren kennen hoorde ik voor het eerst van stofwisselingsziekten. De impact die dit heeft op jonge levens en hun omgeving alsook de onbekendheid van deze grote groep van ziekten troffen me. Vanaf dat moment hebben wij geprobeerd een steentje bij te dragen en vanaf dit jaar kan en wil ik dat ook persoonlijk doen. Ik ben blij deel uit te mogen maken van het Team Charel* en Stan* tijdens onze tourtocht en de Stofwisseltour 2017".


De tocht van 20 kilometer gaat langs het Veluwemeer. De tocht van 40 kilometer loopt via Elburg, Nunspeet en Harderwijk. Wie 100 kilometer fietst, gaat zelfs verder weg en komt bijna tot Epe en Garderen. Start en finish van alle afstanden is op Sportpark De Schelp. De minimale bijdrage is 10,= per fietser. Dit bedrag komt volledig ten goede aan onderzoek.

Meer informatie en aanmelden: via stofwisselkracht.nl

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Albert Heijn
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
Adverteerder in de rubriek Fietsen
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Adverteerder in de rubriek Goede doelen
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 4.5 °C
  • 0.0 mm
  • 11.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top