Flevolamb Flevolamb
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Ruim 50 kinderen bij buitenspeeldag

Donderdag 15 juni 2017
Ruim 50 kinderen bij buitenspeeldag
Foto: Sport in Dronten

BIDDINGHUIZEN - Gisteren hebben ruim 50 kinderen meegedaan aan de Buitenspeeldag op het evenemententerrein en het pleintje bij De Basisz in Biddinghuizen. De organisatie van de dag concludeert dan ook dat buitenspelen nog steeds populair is.

De jeugd- en jongerenwerkers en de buurtsportcoaches van De Meerpaal Welzijn en het kinderplatform Fun4kids hebben deze dag georganiseerd in samenwerking met lokale partners De Basisz, De kans, Joy4life, het Speelkwartier en de Albert Heijn. De grote trekker dit evenement was de buikschuifbaan.

Liever buiten
Hockeyen, mega twister, kickboksen, knutselen, modeshow en pannavoetbal, zomaar een greep uit de buitenactiviteiten die kinderen van 4 tot 12 jaar afgelopen woensdag konden doen in Biddinghuizen. De kinderen uit Biddinghuizen kwamen massaal af op de activiteiten. Dat buitenspelen niet meer van deze tijd zou zijn spraken de kinderen tegen: "Buiten kun je veel leukere dingen doen en heb je veel meer spelletjes. Met dit weer ben ik veel liever buiten".


Vrijwilligers
De organisatoren kijken positief terug op de Buitenspeeldag. Jeugd- en jongerenwerker Claudia Jansen: "Het was een geslaagde dag waarop we veel kinderen hebben bereikte en de jeugd hebben laten zien dat buitenspelen nog enorm populair is. We willen graag alle vrijwilligers en jonge vrijwilligers bedanken die deze dag tot een succes hebben gemaakt".

Onbezorgd en vrij
De Nationale Buitenspeeldag is een initiatief van Jantje Beton en Nickelodeon om één grote speelplek van Nederland te maken zodat alle kinderen onbezorgd en vrij kunnen spelen. Tijdens deze tiende editie hebben ruim 100.000 kinderen door heel Nederland onbezorgd kunnen spelen.

De Meerpaal / Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Albert Heijn
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
Adverteerder in de rubriek Inloophuis De Kans
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
Adverteerder in de rubriek Jongerenwerk
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
Adverteerder in de rubriek Easy Active Biddinghuizen
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 22.9 °C
  • 0.0 mm
  • 22.5 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top