Terrascompleet.nl Terrascompleet.nl
Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Flevolamb Flevolamb
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Bewonersavond Windplan Groen op 18 juli

Woensdag 28 juni 2017

BIDDINGHUIZEN - Windkoepel Groen nodigt alle inwoners van de gemeente Dronten en Lelystad uit voor bewonersavonden over Windplan Groen. Dit plan heeft als doel windmolens in het buitengebied van deze gemeenten te plaatsen. In Biddinghuizen is de bijeenkomst op 18 juli.

De andere bijeenkomsten zijn in Dronten en Lelystad. Hier kunt u kennismaken met Windkoepel Groen en de betrokken overheden. U kunt hen uw vragen stellen over het windplan, het proces en financiële participatie. Ook zijn de vereniging Windshare en adviesbureau Pondera aanwezig.

Datum, plek en tijd
Er worden drie bewonersavonden gehouden. U kunt zelf bepalen welke van de drie avonden u wilt bezoeken, de inhoud is voor alle drie hetzelfde. Het zijn inloopavonden; dit betekent dat u, zonder aanmelden, kunt binnenlopen wanneer u wilt. De inloopavonden zijn op:
- Dinsdag 11 juli, 19.00 – 21.00 uur, Duurzaamheidswinkel, Stadhuisplein 51, Lelystad.
- Maandag 17 juli, 19.00 – 21.00 uur, kerk- en zalencentrum Open Hof, De Zuid 2, Dronten.
- Dinsdag 18 juli, 19.00 – 21.00 uur, kerk- en zalencentrum De Voorhof, Akkerhof 3, Biddinghuizen.

Windkoepel Groen en windplan Groen
Windkoepel Groen (WKG) werkt aan de ontwikkeling van Windplan Groen, in het oostelijk deel van de provincie Flevoland (gemeenten Dronten en Lelystad). WKG is een samenwerking van meerdere windparken in dit gebied. Samen met de overheden maken zij één Windplan Groen. Het Windplan Groen moet ervoor zorgen dat er nieuwe lijnopstellingen komen in de toegewezen nieuwe plaatsingszones en dat de huidige windmolens in dit deel van de provincie worden vervangen door nieuwe windmolens. Met deze strategie worden verschillende doelstellingen bereikt: een duurzamere energiehuishouding, mooier landschap en sterkere economie.

Windplan Groen maakt onderdeel uit van het Regioplan Windenergie van de provincie Flevoland.

Website en contact
Vanaf 11 juli is de website van Windplan Groen (www.windplangroen.nl) met meer informatie online. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan dan ook via deze website. Algemene informatie over het Regioplan Windenergie staat op www.flevoland.nl/dossiers/Regioplan-Windenergie. Wilt u contact opnemen met Windplan Groen, dan kan dat via info@windplangroen.nl

Windplan Groen / Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Windmolens
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 6.9 °C
  • 3.6 mm
  • 10.3 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top