Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

Overeenkomst bebouwing De Voor getekend

Donderdag 3 augustus 2017
Overeenkomst bebouwing De Voor getekend
Foto: Eigen foto OVT Ontwikkeling

BIDDINGHUIZEN - Gemeente Dronten is een overeenkomst aangegaan met OVT Ontwikkeling uit Emmeloord voor de realisatie van een woningbouwproject aan de Voor, in het centrum van Biddinghuizen. Wethouder Nico Verlaan tekende namens de gemeente de overeenkomst met OVT.

Over de plannen van het bedrijf werd al eerder bericht op BHZNet.nl. Bij bekendmaking van de ondertekening maakt het bedrijf nu meer bekend. In een persbericht schrijft het onder andere: "Er komen zeer royale rijwoningen in verschillende uitvoeringen voor uiteenlopende doelgroepen. Eén van de types betreft grote eengezinswoningen met 4 woonlagen, die geschikt zijn voor grote gezinnen. Ook is het mogelijk om bij dit type de begane grond in te richten als bedrijf aan huis of als zorgwoning, waarbij de hulpbehoevende op de begane grond woont".Impressies van de Voor, na realisatie van de woningen (afbeeldingen: OVT Ontwikkeling)

Stadswoningen voor starters
In het project wordt ook gedacht aan starters. In wat omschreven wordt als 'stadswoningen', is de woonruimte op de eerste verdieping en zijn er drie slaapkamers op de tweede etage. "Op de begane grond hebben deze bijzondere woningen een tuinkamer met eigen tuin", schrijft OVT. Verder worden er een aantal appartementen op de begane grond gerealiseerd. "De riante woningen van 6 meter breed en 10,5 meter diep worden zeer duurzaam met vloerverwarming en zonnepannen op het dak. Hierbij zijn zonnepanelen in de dakpannen verwerkt".

Verkoop start in september
De verkoop van de woningen aan de Voor loopt via Makelaardij Van der Linden in Dronten en start begin september. Gemeente Dronten is blij met het initiatief van OVT Ontwikkeling. "Na jaren komt er nu zicht op bebouwing aan De Voor in Biddinghuizen", aldus wethouder Verlaan tegen OVT. De 13 woningen die eerst aan de Voor stonden werden, na sinds 2008 leeg te hebben gestaan, gesloopt door OFW in december 2011.

Meer informatie vindt u op de website van OVT Ontwikkeling, via http://www.ovtontwikkeling.nl.

Huidige staat van het gebied aan de Voor dat bebouwd zal worden

Sloop van de woningen in 2011

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Tel. 0321-333169
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 10.4 °C
  • 0.0 mm
  • 14.2 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top