Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adm. Financiële Advisering Kafa
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Werkzaamheden Elburgerbrug

Donderdag 10 augustus 2017
Werkzaamheden Elburgerbrug
Foto: Provincie Flevoland

BIDDINGHUIZEN - De Elburgerbrug is wegens onderhoud afgesloten van 22 september 22.00 uur tot en met 7 oktober 08.00 uur 2017. Deze periode is gekozen om de werkzaamheden onder de juiste omstandigheden uit te kunnen voeren: vóór het slechte najaarsweer en de vorstperiode.

In het voorjaar van 2015 is onderhoud gepleegd aan de Elburgerbrug. Hierbij is onder andere het brugval, het beweegbare brugdek, vervangen. Na oplevering van de brug is geconstateerd dat de overgang van en naar het nieuwe brugval niet optimaal is. Dit kan de gebruiker merken als een hinderlijke knik in de overgang van de vaste brug naar het geboogde brugval. Om de veiligheid en het rijcomfort van alle weggebruikers te garanderen is daarom destijds de maximale snelheid op de Elburgerbrug verlaagd van 80 km/uur naar 50 km/uur.

Provincie Flevoland heeft de aannemer gevraagd een oplossing voor het probleem met de overgangen te bedenken. Na een periode van voorbereiding worden de werkzaamheden van 22 september 22.00 uur tot en met 7 oktober 08.00 uur 2017 uitgevoerd. Deze periode is gekozen om de werkzaamheden onder de juiste omstandigheden uit te kunnen voeren: vóór het slechte najaarsweer en de vorstperiode.

Met het aanpassen van de overgangen verbetert het rijcomfort over het geboogde brugval en kan de maximale snelheid op de brug weer teruggebracht worden naar 80 km/uur.

Hinder weg
Om de benodigde aanpassingen te kunnen doen, wordt de Elburgerbrug afgesloten voor al het (vracht)auto- en landbouwverkeer. De omleidingsroutes worden met borden aangegeven. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen aan één zijde van de brug wel passeren. (Brom)fietsers zullen op de brug moeten afstappen en lopen.

Hinder vaarweg
Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, zal de brug gedurende de gestelde periode alleen geopend worden tijdens bloktijden. De bloktijden zijn van 10.00 tot 11.00 uur en van 17.00 tot 18.00 uur. Aanmelden minimaal 4 uur van te voren via telefoonnummer: 06 - 2462 1003; laat altijd een bericht achter.

Buiten deze bloktijden is de vaarweg gestremd voor scheepvaart met een staande mast en een doorvaarthoogte van meer dan 5,40 meter ten opzichte van NAP. Overig scheepvaart kan te allen tijde gebruik maken van de vaste doorgangen welke zich aan weerszijden van de beweegbare brug bevinden.

Inloopavond
Voor meer informatie over de werkzaamheden organiseert Provincie Flevoland samen met de aannemer een inloopavond op dinsdag 5 september 2017 van 18.00 tot 20.00 uur in 't Huiken Kulturhus, Lange Wijden 33 te Elburg. Er is geen vast programma; medewerkers van de Provincie en de aannemer zijn aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden.

De omleidingsroutes zijn met borden aangegeven en lopen via Harderwijk en Kampen. Verkeer in Flevoland wordt omgeleid via de N306 en niet de N305. In verband met werkzaamheden is de Biddingringweg (N305) afgesloten van de Larserweg tot "De Bult" bij Biddinghuizen van 4 tot en met 29 september 2017.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Adm. Financiële Advisering
Kafa
Adverteerder in de rubriek Wegwerkzaamheden
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top