AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Onduidelijkheid over afsluiting Bult blijft

Woensdag 13 september 2017
Onduidelijkheid over afsluiting Bult blijft
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De filevorming die dinsdag plaatsvond tijdens de ochtend- en middagspits voor de kruising bij De Bult vanwege verkeerd afgestelde verkeerslichten, is vandaag vooralsnog uitgebleven. Wel bleek de Bult gisteravond eerder dan aangekondigd afgesloten.

Dinsdagochtend deden automobilisten er tot twintig minuten over om een afstand van 150 meter te overbruggen. Van de Bult tot in het dorp stond er een file. De provincie Flevoland gaf aan dat de noodlichten verkeerd waren afgesteld en zou hier actie op ondernemen. Diverse automobilisten opperden gisterochtend al een andere optie: zet de noodlichten uit en laat het verkeer zelf voorrang bepalen. Vanochtend was dat het geval, waardoor er geen files ontstonden en het verkeer soepel kon doorstromen.

Afsluiting Bult
Niet alleen de verkeerslichten zijn problematisch. Gisteravond zou vanaf 22.00 uur voor het eerst de volledige kruising worden afgesloten voor verkeer (waardoor verkeer vanuit Dronten alleen via de Elburgerweg/Oldebroekerweg Biddinghuizen kan bereiken). De afsluiting bleek echter niet om 22.00 ingegaan, maar al om 20.00 uur, in verband met de weersvoorspelling. Diverse dorpsgenoten moesten daardoor omkeren en alsnog via de route Elburgerweg rijden.

Aandacht
Hoewel de doorstroming van het verkeer beter is doordat de lichten uitstaan, moet er nu wel extra worden opgelet bij het oversteken van de kruising. De Bult staat bekend als een gevaarlijk kruispunt, waar in het verleden al diverse ongelukken plaatsvonden. Om ook de nachtelijke afsluiting (die eerder in kan gaan) te omzeilen, kan beter al vanaf 20.00 uur gebruik worden gemaakt van de Elburgerweg/Olsterweg/Oldebroekerweg voor verkeer vanuit Dronten.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Verkeer
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
Adverteerder in de rubriek Wegwerkzaamheden
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 24.3 °C
  • 0.0 mm
  • 19.1 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top