Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Tel. 0321-333169 Peter Evers

Onduidelijkheid over afsluiting Bult blijft

Woensdag 13 september 2017
Onduidelijkheid over afsluiting Bult blijft
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De filevorming die dinsdag plaatsvond tijdens de ochtend- en middagspits voor de kruising bij De Bult vanwege verkeerd afgestelde verkeerslichten, is vandaag vooralsnog uitgebleven. Wel bleek de Bult gisteravond eerder dan aangekondigd afgesloten.

Dinsdagochtend deden automobilisten er tot twintig minuten over om een afstand van 150 meter te overbruggen. Van de Bult tot in het dorp stond er een file. De provincie Flevoland gaf aan dat de noodlichten verkeerd waren afgesteld en zou hier actie op ondernemen. Diverse automobilisten opperden gisterochtend al een andere optie: zet de noodlichten uit en laat het verkeer zelf voorrang bepalen. Vanochtend was dat het geval, waardoor er geen files ontstonden en het verkeer soepel kon doorstromen.

Afsluiting Bult
Niet alleen de verkeerslichten zijn problematisch. Gisteravond zou vanaf 22.00 uur voor het eerst de volledige kruising worden afgesloten voor verkeer (waardoor verkeer vanuit Dronten alleen via de Elburgerweg/Oldebroekerweg Biddinghuizen kan bereiken). De afsluiting bleek echter niet om 22.00 ingegaan, maar al om 20.00 uur, in verband met de weersvoorspelling. Diverse dorpsgenoten moesten daardoor omkeren en alsnog via de route Elburgerweg rijden.

Aandacht
Hoewel de doorstroming van het verkeer beter is doordat de lichten uitstaan, moet er nu wel extra worden opgelet bij het oversteken van de kruising. De Bult staat bekend als een gevaarlijk kruispunt, waar in het verleden al diverse ongelukken plaatsvonden. Om ook de nachtelijke afsluiting (die eerder in kan gaan) te omzeilen, kan beter al vanaf 20.00 uur gebruik worden gemaakt van de Elburgerweg/Olsterweg/Oldebroekerweg voor verkeer vanuit Dronten.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Verkeer
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
Adverteerder in de rubriek Wegwerkzaamheden
Adm. Financiële Advisering
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top