Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Peter Evers Peter Evers
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Verkeersschool Kooij & Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Kjell's Opslag Kjell's Opslag

Nieuws uit de rubriek Verkeer


Adverteerder in de rubriek Verkeer
Flevolamb
Flevolamb
Nieuws uit de rubriek Verkeer
1 2 3 4 Volgende >>

Ook Biddinghuizer onveilige verkeerssituaties in stemming

Ook Biddinghuizer onveilige verkeerssituaties in stemming

10-04-2019 Bij het Meldpunt Onveilig Verkeer hebben ruim 1600 mensen gestemd op gevaarlijke verkeerssituaties in Flevoland. Dat meldt Omroep Flevoland. Sinds maandag is het mogelijk een gevaarlijke plek in de buurt te melden of te stemmen op aangemelde plaatsen. Ook in Biddinghuizen zijn al een aantal locaties gemeld.


Basisscholen in Biddinghuizen organiseren themaweek verkeer

Basisscholen in Biddinghuizen organiseren themaweek verkeer

11-03-2019 De drie basisscholen in Biddinghuizen, de Schatkamer, Tamarisk en De Wingerd hebben gezamenlijk een themaweek verkeer georganiseerd. Een enthousiaste groep verkeersouders heeft dit initiatief genomen.


Politie controleert extra op bellende bestuurders

Politie controleert extra op bellende bestuurders

14-11-2018 De politie controleert woensdag en donderdag in Flevoland extra op bestuurders die 'afgeleid' zijn in het verkeer, bijvoorbeeld door hun telefoon. Volgens de politie is afleiding oorzaak nummer 1 van ongelukken. Doel van de actie is bestuurders meer bewust te maken van het gevaar.


Extra snelheidscontroles op Oldebroekerweg

Extra snelheidscontroles op Oldebroekerweg

18-10-2018 De politie gaat de komende tijd extra snelheidscontroles uitvoeren op een aantal buitenwegen in Flevoland. Het gaat om de Oostvaardersdijk tussen Almere en Lelystad, de Larserweg bij Lelystad, de Dronterringweg bij Dronten, de Oldebroekerweg tussen Biddinghuizen en Elburg en de N50 bij Ens.


Strooiwagens strooien weer zout op smeltend asfalt

Strooiwagens strooien weer zout op smeltend asfalt

07-08-2018 Strooiwagens in Flevoland strooien dinsdagmorgen weer preventief zout op rotondes op provinciale wegen in Flevoland.


Extra politiecontroles op bellen of appen in het verkeer

Extra politiecontroles op bellen of appen in het verkeer

24-04-2018 De Flevolandse politie zal op woensdag 25 april extra controleren op het bellen of appen in het verkeer. Om een bekeuring te voorkomen adviseert de politie om de smartphone niet te gebruiken tijdens het rijden.


Oplossingen bedacht tegen files rond Walibi

Oplossingen bedacht tegen files rond Walibi

16-04-2018 Er is een aantal oplossingen bedacht om de files te bestrijden tijdens grote festivals en evenementen bij Walibi Holland in Biddinghuizen. Zo krijgt de parkeerplaats een extra uitrit. Dat moet zorgen voor een betere spreiding van de stroom bezoekers voor bijvoorbeeld Opwekking, Lowlands en Defqon.1.


RTL: twee onveilige N-wegen in de provincie

RTL: twee onveilige N-wegen in de provincie

25-03-2018 De Oldebroekerweg (N709) tussen Biddinghuizen en Elburg en de Oosterringweg/Noorderringweg (N715) tussen Creil en Marknesse zijn de onveiligste provinciale wegen van Flevoland.


Flevolanders reden vorig jaar het meeste

Flevolanders reden vorig jaar het meeste

13-10-2017 Flevolandse automobilisten reden vorig jaar gemiddeld de meeste kilometers. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. Gemiddeld reed een particuliere personenauto die in onze provincie geregistreerd staat vorig jaar 14.200 kilometer. Dat is het hoogste aantal kilometers van alle provincies.


Verkeer kan vanavond De Bult over

Verkeer kan vanavond De Bult over

14-09-2017 De werkzaamheden aan het kruispunt Biddingringweg/Swifterweg, die deze week er steeds voor zorgen dat De Bult 's nachts dicht is voor verkeer, vinden vanavond niet plaats. Dit houdt in dat verkeer vanavond gewoon het kruispunt over kan.


Burgemeesters willen verkeersproblemen rond evenementen aanpakken

Burgemeesters willen verkeersproblemen rond evenementen aanpakken

14-09-2017 Waarnemend burgemeester van Elburg, Harry Dijksma en burgemeester van Dronten, Aat de Jonge hebben de verantwoordelijk bestuurders in de provincies Gelderland en Flevoland, uitgenodigd gezamenlijk de verkeersproblematiek rond het Dronter- en Veluwemeer aan te pakken. Het gaat hierbij met name om de problemen rond grote evenementen zoals Lowlands, Opwekking en Defqon.1.


Onduidelijkheid over afsluiting Bult blijft

Onduidelijkheid over afsluiting Bult blijft

13-09-2017 De filevorming die dinsdag plaatsvond tijdens de ochtend- en middagspits voor de kruising bij De Bult vanwege verkeerd afgestelde verkeerslichten, is vandaag vooralsnog uitgebleven. Wel bleek de Bult gisteravond eerder dan aangekondigd afgesloten.


Werkzaamheden Bult leiden tot verkeersopstopping

Werkzaamheden Bult leiden tot verkeersopstopping

12-09-2017 De werkzaamheden aan de Biddingringweg zorgen voor een verkeersopstopping voor de verkeerslichten op 'De Bult'. Verkeer vanuit Biddinghuizen komt, door verkeerde afstelling, maar moeizaam langs de verkeerslichten, leidend tot een kleine file.


Sluis De Blauwe Dromer vier dagen dicht

Sluis De Blauwe Dromer vier dagen dicht

06-09-2017 Schippers moeten rekening houden met de afsluiting van sluis De Blauwe Dromer tussen Zeewolde en Biddinghuizen. Die is dicht van 2 tot en met 6 oktober.


Verkeersinfarct door Defqon.1

24-06-2017 De bezoekers van Defqon.1 in Biddinghuizen zorgden vrijdag voor een enorme drukte op de wegen in en rond Oost-Flevoland. Volgens de ANWB stonden er op de toegangswegen van het muziekfestival files die voor ruim een uur vertraging zorgden.


Verkeersmaatregelen Pinksterweekend tijdens Opwekking

31-05-2017 Traditioneel is het Pinksterweekend een drukke periode in het gebied rondom Walibi Holland en het Veluwemeer. In combinatie met het evenement 'Opwekking' op het evenemententerrein van Walibi Holland zorgt dit, ondanks alle maatregelen die worden genomen, op een aantal momenten voor hinder voor het verkeer.


Staatsbosbeheer: pas op voor hitsige reeën

24-07-2016 Automobilisten in Flevoland moeten oppassen voor hitsige reeën die onverwacht de weg kunnen oversteken. Daarvoor waarschuwt Staatsbosbeheer. De jaarlijkse paringstijd is aangebroken waardoor de dieren minder schuw en voorzichtig worden.


Wie kent onnodige verkeersborden?

27-06-2016 De provincie Flevoland gaat overbodige verkeersborden weghalen. Te veel borden zorgen namelijk voor onoverzichtelijke situaties en dat kan gevaarlijk zijn.


Bruggen en sluizen in provincie weer open

20-06-2016 Alle bruggen en sluizen in Flevoland zijn weer open. De bruggen en sluizen waren maandag aan het begin van de middag zo'n anderhalf uur dicht voor het scheepvaartverkeer.


Verkeershinder na Opwekking valt mee

16-05-2016 De verkeershinder door vertrekkende bezoekers van de Pinksterconferentie van Stichting Opwekking was maandag minder groot dan de afgelopen jaren.


Vermindering verkeersborden lang niet gehaald

27-02-2016 Het lukt de gemeente Dronten bij lange na niet om het aantal verkeersborden drastisch te verminderen. Dat blijkt uit een interne nota van de gemeente.


Inwoners mogen meedenken over verkeer

Inwoners mogen meedenken over verkeer

26-02-2016 Om een zo goed mogelijk Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP) te maken, roept de gemeente Dronten haar inwoners op mee te denken over het verkeer in hun gemeente en woonomgeving.


De IJsvogel zoekt Verkeersregelaars

23-02-2016 Stichting de IJsvogel is op zoek naar mensen die het leuk vinden om zich een paar keer per jaar in te zetten als verkeersregelaar. Denk hierbij aan koningsdag, paaseieren zoeken, avondvierdaagse en de intocht van Sinterklaas.


Negen dodelijke verkeersongelukken in 2015

27-12-2015 In het Flevolandse verkeer zijn tot nu toe in 2015 negen weggebruikers om het leven gekomen. Dat blijkt uit de meest actuele gegevens van Omroep Flevoland. Onder de slachtoffers zijn drie van oost-Europese afkomst.


Minder auto's betrokken bij aanrijding

26-11-2015 Het aantal ongevallen in Flevoland waarbij auto's betrokken zijn, is vorig jaar gedaald. Dat blijkt uit de Risicomonitor Verkeer van het Verbond van Verzekeraars.


1 2 3 4 Volgende >>

twitter facebook rss top