Teakhouten meubelen PolderTEAK
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Tel. 0321-333169 Peter Evers
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Digitalisering vermindert drukte bij evenementen in Flevoland

Zaterdag 25 februari 2023
Digitalisering vermindert drukte bij evenementen in Flevoland
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Op donderdag 23 februari vond de afsluitende bijeenkomst plaats van de innovatiecompetitie smart mobility Flevoland, uitgeschreven door provincie Flevoland en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het doel van deze competitie was om slimme oplossingen te bedenken voor de verkeersdrukte rondom grote evenementen in de provincie.

Met het groeiende aantal evenementen in Flevoland, zoals Defqon.1, Opwekking, Lowlands, Mud Masters en Walibi Fright Nights, zorgt het extra verkeer op de weg voor veel vertraging. Om deze problemen op te lossen werden er in totaal acht deelnemers uitgedaagd om kennis en ervaring op te doen met "smart mobility".

Praktijktest uitgevoerd
Twee partijen hebben een praktijktest uitgevoerd tijdens de Walibi Fright Nights. CROMAS, onder leiding van adviesbureau Sweco, en Traffic Team Up, onder leiding van TripService, testten ideeën om verkeer te spreiden of te sturen. Zo kregen bezoekers real-time route-advies, met aanrijroutes en beschikbare parkeerlocaties op basis van actuele informatie. Ook konden bezoekers worden gestimuleerd om het openbaar vervoer te gebruiken door kortingsacties op bus-ticketcombinaties.


Veiligheid
Naast de voordelen voor bezoekers, kunnen de omgeving, bewoners en bedrijven rondom evenementenlocaties profiteren van actuele verkeersinformatie. Bovendien kunnen kostenbesparingen worden gerealiseerd door het uitsparen van verkeersmaatregelen als borden en tekstkarren. Op het gebied van verkeersveiligheid kan er veel verbeteren doordat actuele informatie voorkomt dat bezoekers hun weg moeten zoeken en daarbij in gevaarlijke situaties belanden.

Beter voorbereid
De succesvolle eerste test stelt de provincie in staat om stappen te zetten op het gebied van verkeersmanagement. Met deze digitalisering hoopt Flevoland in de toekomst beter voorbereid te zijn op groei en technologische veranderingen.

Foto: Provincie Flevoland

Gedeputeerde Jan de Reus van de provincie Flevoland benadrukt het belang van een vervolg en daagt de markt uit om dit verder door te ontwikkelen. "Voor een goede bereikbaarheid van Flevoland, nu én in de toekomst!", aldus de gedeputeerde.

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Defqon.1
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Lowlands
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
Adverteerder in de rubriek Lowlands 2023
Flevolamb
Flevolamb
Adverteerder in de rubriek Mud Masters
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
Adverteerder in de rubriek Opwekking
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adverteerder in de rubriek Provincie Flevoland
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
Adverteerder in de rubriek Verkeer
Tel. 0321-333169
Peter Evers
Adverteerder in de rubriek Walibi Holland
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top