0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Tel. 0321-333169 Peter Evers

Burgemeesters willen verkeersproblemen rond evenementen aanpakken

Donderdag 14 september 2017
Burgemeesters willen verkeersproblemen rond evenementen aanpakken
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Waarnemend burgemeester van Elburg, Harry Dijksma en burgemeester van Dronten, Aat de Jonge hebben de verantwoordelijk bestuurders in de provincies Gelderland en Flevoland, uitgenodigd gezamenlijk de verkeersproblematiek rond het Dronter- en Veluwemeer aan te pakken. Het gaat hierbij met name om de problemen rond grote evenementen zoals Lowlands, Opwekking en Defqon.1.

Daarbij worden ook de bestuurders van betrokken gemeenten uitgenodigd.

Tijdens een ontvangst op de 25ste editie van Lowlands is hiervoor door betrokkenen opnieuw aandacht gevraagd. Hierop hebben de burgemeesters het initiatief genomen een stuurgroep op te richten die hier richting aan geeft.

Duizenden bezoekers
Jaarlijks vindt op het terrein van Walibi, dat zelf al zo'n 900.000 bezoekers telt, een aantal grote evenementen plaats. Naast de Halloweenavonden zijn Defqon.1, Opwekking en Lowlands, bekende evenementen met ieder tussen de 55.000 en 60.000 bezoekers. Daarnaast vinden op het terrein landbouwexposities plaats met grote aantallen bezoekers en groeit de recreatieve/toeristische sector langs de randmeren gestaag. Het aantal is de 700.000 gepasseerd. De burgemeesters vragen aandacht voor de keerzijde van dit succes, de verkeersafwikkeling. 'We realiseren ons dat dit gepaard gaat met verkeersoverlast. Ieder jaar weer wordt door velen geprobeerd de overlast te beperken. Politie, verkeers-regelaars, organisatoren en medewerkers van gemeenten doen hun best alles zo goed mogelijk te laten verlopen'

Complex
De burgemeester draagt een grote verantwoordelijkheid voor openbare orde en veiligheid. 'Het gaat om een complex vraagstuk, met diverse betrokkenen uit de publieke en private wereld', schrijven de burgemeesters aan hun medebestuurders. In de uitnodiging pleiten zij voor samenwerking en integrale benadering. De initiatiefnemers willen met de collega's de verkeersoverlast en de gevolgen hiervan voor de verkeersveiligheid voor bezoekers, omwonenden en bedrijven in kaart brengen. Het resultaat van de stuurgroep moet leiden tot structurele oplossingen.

Voor de zomer van 2018 willen de gemeenten met de stuurgroep een eindrapportage aanbieden aan provinciale en gemeentelijke bestuurders met heldere aanbevelingen. Harry Dijksma is bereid gevonden op te treden als voorzitter van de stuurgroep. Als oud-gedeputeerde van Flevoland en nu waarnemend burgemeester van Elburg kent Dijksma de belangen aan beide zijden van de Randmeren, en kan hij als voorzitter een verbindende rol spelen.

Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Lowlands
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
Adverteerder in de rubriek Opwekking
Flevolamb
Flevolamb
Adverteerder in de rubriek Veluwemeer
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
Adverteerder in de rubriek Verkeer
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
Adverteerder in de rubriek Walibi Holland
Flevolamb
Flevolamb
Adverteerder in de rubriek Defqon.1
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top