Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Overheden en Windkoepel Groen samen voor duurzame energie

Vrijdag 22 september 2017
Overheden en Windkoepel Groen samen voor duurzame energie
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Met het tekenen van een intentieovereenkomst hebben landelijke, regionale en lokale overheden en Windkoepel Groen hun samenwerking bekrachtigd. Zij zetten zich er voor in om Windplan Groen te realiseren: nieuwe windmolens in de gemeenten Dronten en Lelystad die per jaar evenveel elektriciteit opwekken als ruim 134.000 Nederlanders verbruiken.

Op 20 september 2017 hebben Windkoepel Groen (de initiatiefnemer van Windplan Groen), het ministerie van Economische Zaken, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de provincie Flevoland en de gemeenten Dronten en Lelystad een intentieovereenkomst getekend. Hiermee spreken zij uit samen te werken aan de realisatie van Windplan Groen. Namelijk het saneren, opschalen en nieuw bouwen van windmolens in projectgebied Oost. Dat is het Oostelijk deel van Flevoland, in de gemeenten Dronten en Lelystad.

950 miljoen kilowattuur
Het doel is om bestaande windmolens in het projectgebied te vervangen door grotere turbines die meer energie opwekken. Het streven is dat er 300 tot 400 megawatt (MW) aan opgesteld vermogen windenergie komt te staan in het gebied. Dit resulteert erin dat er per jaar 950 miljoen kilowattuur (kWh) groene stroom wordt opgewekt. Dat is evenveel als ruim 134.000 Nederlanders per jaar verbruiken1 en bespaart jaarlijks 500.000 ton CO2-uitstoot.

Regioplan Windenergie
Het kader voor Windplan Groen is het Regioplan Windenergie van de provincie Flevoland en gemeenten Dronten, Lelystad en Zeewolde. Dat betekent dat ook moet worden voldaan aan de participatieopdracht die in het Regioplan staat. In de intentieovereenkomst hebben de overheden en WKG verder afgesproken wie waarvoor verantwoordelijk is en wat zij van elkaar mogen verwachten.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Windmolens
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top