Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Adm. Financiële Advisering Kafa
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl

Natuurwerkdag op drie Biddinghuizer locaties

Vrijdag 20 oktober 2017
Natuurwerkdag op drie Biddinghuizer locaties
Foto: Landschapsbeheer Flevoland - rechtenvrije foto

BIDDINGHUIZEN - Op zaterdag 4 november is door heel Nederland de natuurwerkdag, de grootste vrijwilligersactie in het groen. Vrijwilligers geven het landschap dan een onderhoudsbeurt tijdens de Natuurwerkdag 2017, een initiatief van LandschappenNL. In en rond Biddinghuizen wordt op drie locaties gewerkt.

De locaties in Biddinghuizen zijn: Eiland Pierland (in het Veluwemeer, vlakbij de Bremerbaai), de natuurstrook Van Werven en het Harderbos (aan de rand van Biddinghuizen), op de werkdag-website aangeduid als 'Golfbaan Harderwold'.

Eiland Pierland
Op deze locatie, die wordt georganiseerd door de gemeente Dronten, zijn op de Natuurwerkdag enkele werkzaamheden. Zo kan er gesnoeid worden en zwerfafval opgeruimd worden. Het natuurwerk bestaat uit snoeien, dunnen van struweelbeplanting en het maken van takkenrillen. De deelnemers aan de werkdag, die duurt van 9.00 tot 15.00 uur, op deze locatie verzamelen op de parkeerplaats bij Aquacentrum Bremerbergse Hoek en worden met de boot overgevaren. Alle 25 beschikbare plaatsen zijn ondertussen ingevuld, dus extra mensen zijn niet meer nodig. Klik hier voor meer informatie over het project.

Foto: Landschapsbeheer Flevoland

Natuurstrook Van Werven
Bij de natuurstrook Van Werven aan de Biddingringweg gaat het om het verwijderen van riet en boomopslag en het schonen van poelen. "De natuurstrook van Van Werven is een heel speciaal terrein, omdat het een onderdeel uitmaakt van een bedrijfsterrein", schrijft Landschapsbeheer bij op de website Natuurwerkdag.nl. "Het is een tot op het pleistoceen zand afgegraven terrein. Daarin bevindt zich een (nu nog zichtbare) boom vanuit de tijd voor Christus. De strook heeft een bijzondere vegetatie. Er is ook een oeverzwaluwwand, die jaarlijks gebruikt wordt door honderden oeverzwaluwen".

Werkzaamheden bij Van Werven en aanmelden
De werkzaamheden bestaan uit het knippen en zagen (of uitsteken) van boomopslag, het opschonen van poelen, het afvoeren van takken en riet. "Een leuke klus, die ook heel geschikt is voor kinderen onder de 12 jaar", aldus Landschapsbeheer Flevoland. Er wordt verzameld voor 9.00 uur bij het hek bij de ingang. Gezamenlijk fietsen/rijden de deelnemers naar de natuurstrook achter op het erf. Het werk is van 9.00 tot 12.30 uur en er is werk voor 50 mensen (25 volwassenen, 25 kinderen). Wie na 9.00 uur pas kan aansluiten, kan rechtstreeks naar het terrein rijden. Op deze locatie kan nog volop worden aangemeld. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Foto: Landschapsbeheer Flevoland

Golfbaan Harderwold
In het Harderbos worden sinds 1968 bossen aangelegd. "Natuurmonumenten maakt er nieuwe oernatuur van. Natuur die steeds mooier, afwisselender en groter wordt. En in een razendsnel tempo, dankzij de vruchtbare kleigrond", schrijft Natuurmonumenten bij de activiteit. In het Harderbos liggen zandbulten die als leefgebied dienen voor vele vlindersoorten. De laatste jaren zijn de bomen op en naast de bulten hard gegroeid waardoor er minder licht en zon op de bulten valt en daar kunnen de vlinders last van krijgen. Om dat te voorkomen worden hier bomen verwijderd en afgevoerd.

Meedoen met het werk in Harderbos
Deelnemers met een houtkachel kunnen meedingen voor brandhout. De werkzaamheden zijn van 9.00 tot 14.00 uur, verzamelen is op de parkeerplaats Karekietweg. Er is werk voor 30 mensen (20 volwassenen en 10 kinderen), waarvan nog 21 plaatsen over zijn. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Meedoen op een andere locatie in Flevoland? Bekijk het overzicht van alle 23 projecten in de provincie.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Natuur
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top