De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Kafa Kafa
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

CDA-fractievoorzitter Klopman stapt op

Dinsdag 24 oktober 2017
CDA-fractievoorzitter Klopman stapt op
Foto: CDA Dronten

BIDDINGHUIZEN - Fractievoorzitter Jan Klopman (uit Biddinghuizen) van het CDA in Dronten stapt op. Volgens Klopman is hij na het opstappen van twee CDA-wethouders en de forse kritiek van andere partijen op het CDA niet de persoon die de fractie langer moet leiden.

Raadslid Siert Jan Lap neemt het fractievoorzitterschap over, in elk geval tot de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart.

Jan Klopman blijft wel raadslid. Hij is ook lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen. Of dat zo blijft, wil Klopman van de ledenvergadering af laten hangen. Deze vergadering vindt volgende maand plaats.

Bestuurscrisis
Twee CDA-wethouders in Dronten stapten woensdag op, omdat ze geen vertrouwen meer hadden in de onderlinge samenwerking in het college. Tijdens een spoeddebat over de ontstane bestuurscrisis kreeg het CDA donderdagavond harde verwijten van alle andere partijen in de raad. Collegepartijen VVD en Leefbaar Dronten zegden het vertrouwen in de coalitie met het CDA op. De grootste fractie staat daardoor alleen in de raad.

Een motie voor een onderzoek kreeg alleen steun van de SP. Fractievoorzitter Klopman was na het debat van donderdagavond zeer aangeslagen.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Politiek
Verkeersschool Kooij & Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top