Flevolamb Flevolamb
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

Nieuwbouw pand Remako en Papyrolux gestart

Donderdag 26 oktober 2017
Nieuwbouw pand Remako en Papyrolux gestart
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Met het symbolisch slaan van de eerste paal, is vanmiddag de bouw van het nieuwe pand van Remako Paper & Board B.V. en Papyrolux Converters BV op bedrijventerrein De Toekomst aan de Stoppelploeg 7 van start gegaan. Het bedrijf verhuist naar Biddinghuizen vanuit Elburg.

Het bedrijf werd al genoemd in het bericht over de aantrekkende verkoop van het bedrijventerrein. Op het terrein van 22.500 vierkante meter zal de komende maanden een pand verrijzen van 10.000 vierkante meter. De officiële opening werd nog enkele minuten uitgesteld, omdat het personeel nog moest arriveren per bus.


Paal
De openingshandeling werd verricht door een houten paal voor een deel in de grond te heien. Diverse betrokkenen bij het project, namen een touw ter hand en zorgden gezamenlijk voor de openingshandeling. Naast wethouder Ton van Amerongen namens de gemeente Dronten, waren er touwen voor Claudi Schuurman van Groothuis Bouwgroep, Nico Haase van Roelofs en Haase Projectontwikkeling, Oth Blom van BOAG Bouw Advies en Anja Eisner van Remako. Een bijzondere rol was weggelegd voor Rudy Stam van Papyrolux, de persoon die sinds juli 1969 bij het bedrijf werkt en daarmee het langst in dienst is.


Ondertussen werd overigens ook gewerkt aan de 'echte' bouw. Op de achtergrond was een heimachine van Van Dieren Hei- en waterwerken bezig palen te slaan.


Open in augustus 2018
De bedrijven, die handelen in rollen en vellen papier (Remako) en daarnaast ook beschadigde of restpartijen opkoopt en weer bruikbaar maakt (Papyrolux), werd in 1931 in Elburg gevestigd. Het bedrijf hoopt het pand in Biddinghuizen in augustus 2018 in gebruik te nemen. Bijzonder aan het pand, dat op een stuk industrieterrein komt waar geen gas is, is dat 80% van de energie zal worden opgewekt met de 860 panelen die op het dak van het gebouw komen.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bedrijven
Sybit Sybit
Voor al uw bedrijfssoftware op maat
Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
T 0321-332726
E info@sybit.nl
W http://www.sybit.nl
Sybit
Sybit
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top