Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Teakhouten meubelen PolderTEAK

In vogelvlucht: Natuurwerkdag Pierland

Dinsdag 7 november 2017
In vogelvlucht: Natuurwerkdag Pierland
Foto: Dick van de Graaf, met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - In de rubriek "In Vogelvlucht" neemt Dick van de Graaf van het Team Groenvoorziening u regelmatig mee naar bijzondere plaatsen of verschijnselen in de natuur rond Biddinghuizen. Deze keer: Natuurwerkdag Pierland.

Op zaterdag 4 november werd in heel Nederland de natuurwerkdag georganiseerd. Duizenden mensen doen dan werkzaamheden in de natuur. Ik was locatieleider voor Pierland, één van de eilanden in het Veluwemeer. Met ca. 30 personen vertrokken we om 9.00 uur van het aquacentrum met de boot de Tjonger en het fietspondje dat normaal gesproken tussen Biddinghuizen en Nunspeet vaart naar Pierland. Het beloofde een mooie droge dag te worden.


Het was rustig op het water en de mensen genoten van de prachtige vergezichten. Aan de ene kant de Veluwe en de ander kant de Flevopolder. Na een half uurtje varen kwamen we aan op Pierland. Alles werd uitgepakt en daarna heb ik met de vrijwilligers een rondje over het eiland gemaakt om te vertellen wat er gedaan kon worden.


De werkzaamheden bestonden uit het opsnoeien van het wandelpad en een grote doorkijk maken. Over een strook van ca. 25 tot 30 m moest alles - met uitzondering van de grote bomen -weggezaagd worden. Dit, opdat er een mooie doorkijk gecreëerd zou worden. Als je dan aan komt varen kun je mooi naar de andere kant richting de Veluwe kijken. De vrijwilligers vonden het helemaal geweldig en gingen in een aantal groepen werken. Paden werden opgeknipt en breder gemaakt en er werd een doorkijk gemaakt.


Om 12.00 uur werd er met de groep geluncht. Van het aquacentrum hadden we een lunchpakket gekregen en iemand van de groep had voor soep en broodjes knakworst gezorgd. Werken in de natuur maakt hongerig en de deelnemers lieten zich het eten goed smaken.


Vanuit de groep kwam bij mij een vraag terecht: "Hé, is dat een buizerd?" Vanachter de bosrand dook een grote vogel op. Ik hoefde hier niet zo heel lang naar te kijken en ik wist gelijk dat deze vogel te groot was voor een buizerd. Ik riep gelijk terug: "Dit is echt bijzonder mooi, het is de zeearend." Zo kwamen er ineens 2 zeearenden voorbij vliegen. En nog één, dit bleek het jong te zijn. Dit was wel echt heel bijzonder, de mensen genoten enorm. De zeearenden namen een aantal duikvluchten met het jong achter zich aan vliegend. Langzaam vlogen zij weer richting de Flevopolder.


Wat was dit een bijzonder moment: 3 zeearenden. We hebben hierna met z'n allen weer de werkzaamheden opgepakt. Om 14.30 uur kwam de eigenaar van Aquacentrum ons ophalen. Alle spullen werden weer aan boord gebracht en toen ging de rit weer terug naar het Aquacentrum. Het was een mooie dag, er is veel werk verzet en iedereen ging met een bijzonder goed gevoel naar huis.

Klik hier voor alle foto's

Ik trouwens ook en het moment van de 3 zeearenden zal ik niet snel vergeten.

Dick van de Graaf

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek In Vogelvlucht
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
Adverteerder in de rubriek Natuur
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 22.3 °C
  • 0.0 mm
  • 19.0 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top