Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Flevolanders reizen het vaakst met openbaar vervoer

Zaterdag 11 november 2017
Flevolanders reizen het vaakst met openbaar vervoer
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Flevolanders maken het vaakst gebruik van het openbaar vervoer. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Van alle ritten en reizen die Flevolanders maken vindt ruim 9 procent plaats met bus en trein.

Na Flevolanders reizen ook inwoners van Noord-Holland en Zuid-Holland relatief vaak met het OV. In Limburg en Drenthe wordt het minst met het OV gereisd. Inwoners van die provincies maken voor meer dan de helft van hun dagelijkse ritten gebruik van de auto, als bestuurder of passagier.

Het CBS onderzoekt jaarlijks hoe Nederlanders zich verplaatsen. Daarbij wordt gekeken naar herkomst en bestemming, tijdstip van de verplaatsingen, het gebruikte vervoermiddel en het motief om op reis te gaan. In de cijfers zijn alleen privéreizen en woon-werkverkeer meegerekend. Ritten voor de werkgever tellen dus niet mee.

Traditionele fiets meer gebruikt dan elektrische
In de cijfers van het CBS wordt onderscheid gemaakt tussen ritten met de elektrische en met de gewone fiets. Het CBS constateert dat Flevolanders en Limburgers het vaakst de traditionele fiets pakken. De elektrische fiets blijkt vooral in het oosten des lands populair als vervoermiddel. In Drenthe, Overijssel en Gelderland worden van alle provincies de meeste ritten per elektrische fiets afgelegd.

Auto populair
Bijna 43 procent van alle ritten die Nederlanders in de periode 2014/2016 maakten vond plaats met de auto. Lopend en met de niet-elektrische fiets is dit aandeel respectievelijk bijna 23 en 24 procent. In Flevoland is het aantal autoritten met 44 procent iets hoger dan gemiddeld.

De fiets en benenwagen laten we volgens het CBS logischerwijs steeds vaker staan naarmate de afstand groter wordt.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Openbaar Vervoer
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top