Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek
Kafa Kafa
Verkeersschool Kooij & Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Kjell's Opslag Kjell's Opslag
Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer

Windmolenplan in gevaar door vliegroutes

Vrijdag 10 november 2017
Windmolenplan in gevaar door vliegroutes
Wim Luijkx van Windplan Groen bij de vergadering van Dorpsbelangen Biddinghuizen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het doorgaan van het omvangrijke windmolenplan in het oostelijk deel van de gemeente Dronten en een deel van de gemeente Lelystad komt in gevaar door de vliegroutes van de kleine luchtvaart van en naar Lelystad Airport.

Dat zei voorzitter Wim Luijkx van Windplan Groen bij een vergadering van Dorpsbelangen Biddinghuizen. Dat schrijft De Drontenaar, die woensdagavond bij die vergadering aanwezig was. Windplan Groen is de overkoepelende organisatie voor de windenergieplannen voor het oostelijke deel van de gemeente Dronten.


Kleine vliegtuigjes
Luijkx dacht in april op schema te zitten, toen luchthaven Lelystad opeens zorgde voor onduidelijkheid. Het gaat daarbij niet om de vakantievluchten waarover vooral in Overijssel en Gelderland veel onrust is ontstaan. De windmolenplannen worden volgens Luijkx dwarsgezeten door de kleinere vliegtuigen die nog onder de Boeings en Airbussen zullen vliegen.

Het is sinds dit voorjaar volgens hem opeens onduidelijk in hoeverre die kleine vliegtuigen de toekomst van het Windplan Groen in de weg zitten. "En dat terwijl we er al jaren mee bezig zijn. Het is te gek voor woorden", vindt Wim Luijkx. Volgens hem worden de komende twee maanden beslissingen genomen. Hij weet niet of het vliegveld en Windplan Groen er onderling uit komen.


Vervanging
Het Windplan Groen moet ervoor zorgen dat de huidige windmolens in dit deel van de provincie worden vervangen door nieuwe efficiëntere windmolens. Die komen dan in lijnopstellingen te staan.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Windmolens
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 8.8 °C
  • 0.4 mm
  • 15.6 °C
Weerstatistieken ->
40 jaar AH Schuurhuis 40 jaar AH Schuurhuis 40 jaar AH Schuurhuis
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top