Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Straf voor vangen en mishandelen gansjes

Maandag 18 december 2017
Straf voor vangen en mishandelen gansjes
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Drie mannen uit Frankrijk zijn door de politierechter veroordeeld tot drie dagen cel en 400 euro boete voor het vangen en mishandelen van ganzenkuikens. De mannen werden 2,5 jaar geleden op een camping in Biddinghuizen betrapt.

Niet elke gans overleefde het
Oplettende campinggasten zagen de gevangen vogels in juni 2015 in een kooi zitten in een wagen die in de volle zon stond. Toen ze de Franse mannen aanspraken, gingen die er in de auto vandoor. Voor hun aanhouding lieten ze de gevangen ganzen nog snel los, maar voor drie vogels was het te laat. Zij werden dood in een sloot gevonden. De politie vond nog een levende gans in de caravan van de verdachten. De mannen waren zelf niet bij de strafzaak aanwezig. Omdat ze na hun aanhouding al drie dagen in voorarrest hebben gezeten, hoeven ze niet opnieuw de cel in.

Ieder jaar raak
Volgens justitie komen er elk voorjaar Franse jagers naar Nederland om ganzenkuikens te vangen in natuurgebieden als de Oostvaardersplassen. De gevangen ganzen worden in Frankrijk vooral gebruikt als lokaas voor de jacht, aldus de officier van justitie. Ze benadrukte dat het vangen van ganzen door Europese regelgeving in Nederland net zo verboden is als in Frankrijk.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Rechtzaken
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top