De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Verkeersschool Kooij & Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Nieuws uit de rubriek Rechtzaken


Adverteerder in de rubriek Rechtzaken
De Kubbe BV - Biddinghuizen
De Kubbe BV - Biddinghuizen
Nieuws uit de rubriek Rechtzaken
1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende >>

Celstraf voor seksueel lastigvallen kinderen

Celstraf voor seksueel lastigvallen kinderen

06-06-2019 Een 63-jarige man uit Assen is veroordeeld tot negen maanden cel voor het seksueel lastigvallen van kinderen. In de zomer van 2018 deed hij dat in een park in Assen en een zwembad bij een camping in Biddinghuizen.


Boer moet grond teruggeven aan waterschap

Boer moet grond teruggeven aan waterschap

15-11-2018 Een boer uit Biddinghuizen moet een strook grond langs de Hoekwanttocht zonder vergoeding teruggeven aan waterschap Zuiderzeeland. Het gerechtshof in Leeuwarden heeft dat in hoger beroep bepaald.


Werkstraf voor bedreiging en stalken Dokkumer agenten

Werkstraf voor bedreiging en stalken Dokkumer agenten

06-11-2018 De rechter heeft een 33-jarige man een werkstraf van 100 uren en een locatie- en contactverbod opgelegd. Drie jaar lang mag hij niet in de buurt komen van het politiebureau in Dokkum en ook geen contact zoeken met de twee agenten die daar werkzaam zijn. Hij heeft de agenten gestalkt en bedreigd.


28-jarige man vrijgesproken van oplichting bejaarde

28-jarige man vrijgesproken van oplichting bejaarde

14-08-2018 Een 28-jarige man uit Biddinghuizen is maandag door de politierechter in Utrecht vrijgesproken van oplichting en witwassen. De officier van justitie had 180 uur werkstraf en één maand voorwaardelijke gevangenisstraf geëist.


Advocaten vermoeden deal met getuige moord Esther Paul

Advocaten vermoeden deal met getuige moord Esther Paul

11-04-2018 Heeft het Openbaar Ministerie afspraken gemaakt met een belangrijke getuige in de moordzaak van de Almeerse Esther Paul? De advocaten van twee Amsterdamse verdachten in een overvalzaak vermoeden van wel, zo bleek dinsdag tijdens een zogeheten pro-forma zitting bij de rechtbank in Lelystad.


No Surrender-leden langer vast voor woningoverval

No Surrender-leden langer vast voor woningoverval

06-02-2018 De twee leden van motorclub No Surrender die verdacht worden van een woningoverval in de Almeerse Literatuurwijk, blijven 90 dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank beslist. Volgens het Openbaar Ministerie zouden ze ook de 78-jarige bewoonster hebben bedreigd. Die raakte bij de overval gewond.


Straf voor vangen en mishandelen gansjes

Straf voor vangen en mishandelen gansjes

18-12-2017 Drie mannen uit Frankrijk zijn door de politierechter veroordeeld tot drie dagen cel en 400 euro boete voor het vangen en mishandelen van ganzenkuikens. De mannen werden 2,5 jaar geleden op een camping in Biddinghuizen betrapt.


Vrijspraak voor militair die aan sekssomnia lijdt

Vrijspraak voor militair die aan sekssomnia lijdt

26-09-2017 De militaire rechtbank in Arnhem heeft een 41-jarige man uit Biddinghuizen vrijgesproken van onvrijwillige seks met zijn ex-vrouw. Hiermee gaf de rechter gehoor aan de eis van het Openbaar Ministerie. De militair zou twee jaar geleden onvrijwillige seks hebben gehad met zijn ex-vrouw terwijl ze sliep.


Vrijspraak geëist tegen militair die aan sekssomnia lijdt

Vrijspraak geëist tegen militair die aan sekssomnia lijdt

12-09-2017 Het Openbaar Ministerie eist vrijspraak tegen een militair uit Biddinghuizen voor onvrijwillige seks met zijn vrouw, omdat hij vermoedelijk aan sekssomnia lijdt. Dat is een wetenschappelijke term voor seksuele handelingen terwijl je slaapt, een 'aandoening' waar je niets aan kunt doen.


Defqon.1-gangers staan terecht voor drugsbezit

12-12-2016 Dertien bezoekers van dancefestival Defqon.1 staan maandagochtend in Lelystad voor de rechter, omdat ze afgelopen zomer tijdens het evenement in Biddinghuizen drugs bij zich hadden. In de meeste gevallen ging het om xtc-pillen.


OM eist weer celstraf tegen shoarmazaakeigenaar

08-12-2016 Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep opnieuw een celstraf geëist tegen de man uit Biddinghuizen die in Oldebroek iemand zou hebben neergestoken tijdens een ruzie in zijn shoarmazaak.


Stel krijgt werkstraf voor verwaarlozing dieren

15-11-2016 Een stel uit Biddinghuizen is vanwege ernstige verwaarlozing van hun dieren veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur. De man en vrouw moeten van de politierechter in Utrecht twee weken de cel in als ze opnieuw in de fout gaan.


Rechtszaak om permanente bewoning Zuiderzee op Zuid

28-08-2016 De gemeente Dronten stapt naar de Raad van State om een besluit van de provincie aan te vechten. Dronten is het niet eens met de provincie om permanente bewoning te verbieden in vakantiecomplex Zuiderzee op Zuid in Biddinghuizen.


Ouders verliezen zaak om aangepast vervoer

29-04-2016 De ouders van een 9-jarig jongetje uit Biddinghuizen hebben een rechtszaak tegen de gemeente Dronten verloren. De ouders eisten ander vervoer voor hun zoon die naar het speciaal onderwijs gaat.


Ouders eisen aangepast vervoer voor zoon

21-04-2016 Een vader en moeder uit Biddinghuizen willen aangepast vervoer voor hun 9-jarige zoon, die speciaal onderwijs volgt in Dronten. Ze hebben de gemeente voor de rechter gedaagd, omdat die alleen een vergoeding wil geven voor vervoer.


Vrijspraak voor 44-jarige

09-02-2016 In de rechtbank in Zutphen is een 44-jarige inwoner van Biddinghuizen vrijgesproken. De man werd verdacht van het neersteken van een persoon in een café in Oldebroek, maar dit kan niet wettig en overtuigend worden bewezen, aldus de rechtbank.


Gemeente ziet af van dwangsom om coniferen

30-04-2015 De gemeente Dronten ziet af van een dwangsom van 500 euro die was opgelegd aan een inwoner van Biddinghuizen.


Bezwaren tegen vergunning Walibi afgewezen

Bezwaren tegen vergunning Walibi afgewezen

21-04-2015 De bestuursrechter heeft de bezwaren van omwonenden en buurgemeenten afgewezen tegen de nieuwe omgevingsvergunning voor attractiepark Walibi Holland.


Dronten koploper drugshandel door Defqon.1

Dronten koploper drugshandel door Defqon.1

19-09-2014 In de gemeente Dronten vond in de eerste 6 maanden van dit jaar relatief de meeste drugshandel van Nederland plaats. Dat blijkt uit actuele politiecijfers.


Strafblad voor Lowlands-gangers

Strafblad voor Lowlands-gangers

27-08-2014 Bezoekers van Lowlands die betrapt zijn op drugsbezit, hebben een strafblad gekregen zonder tussenkomst van een advocaat. En dat zou niet moeten. Dat schrijven de advocaten Juriaan de Vries en Christian Flokstra.


Celstraf geëist voor festivalverkrachter

Celstraf geëist voor festivalverkrachter

07-08-2014 Tegen een man uit Sneek is vier jaar cel geëist voor het aanranden en verkrachten van meerdere vrouwen, onder meer op het Lowlands-festival in Biddinghuizen.


Schip Prinses Maxima blijft op zijn plek

Schip Prinses Maxima blijft op zijn plek

06-08-2014 De eigenaren van hotel- en restaurantschip de Prinses Máxima moeten hun schip houden. Dat heeft de rechtbank geoordeeld. Ze hadden een kort geding aangespannen tegen het Vakantiepark Rivièra Beach in Biddinghuizen die het schip zou kopen.


Zes maanden cel voorwaardelijk voor bedreiging

13-06-2014 Een man van 36 uit Biddinghuizen is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden met een proeftijd van drie jaar voor bedreiging. Tegen de man was 8 maanden cel voorwaardelijk geëist.


Getuigen moeten verklaren over ongeval

11-06-2014 Getuigen moeten in de rechtbank verklaren over een auto-ongeluk dat vorig jaar zomer op de Biddingringweg in Biddinghuizen gebeurde. Eén betrokkene liep door dat ongeluk meerdere breuken en kneuzingen op.


Eis: 8 maanden cel voor bedreiging

30-05-2014 Tegen een man uit Biddinghuizen is 8 maanden voorwaardelijk geëist voor bedreiging. De man stond terecht in de rechtbank van Arnhem.


1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende >>

twitter facebook rss top