Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Man moet van rechter vertrekken uit gesplitst huis

Maandag 12 april 2021
Man moet van rechter vertrekken uit gesplitst huis
Foto: Pixabay / rechtenvrije foto

BIDDINGHUIZEN - Joris Heemskerk uit Biddinghuizen moet van de rechter gedwongen zijn woning verlaten. Hij verloor vrijdag een zaak tegen de gemeente Dronten. Heemskerk woonde met een ander gezin in een gesplitste woning. In de woning mag van de gemeente maar één gezin wonen.

Heemskerk kocht een huis in Biddinghuizen dat al gesplitst was. Wat het verhaal bijzonder maakt is dat de woning al sinds 2004 uit twee delen bestaat, met toestemming van diezelfde gemeente. De toenmalige eigenaar van de boerderij wilde een nieuw groot huis bouwen op zijn erf. In vergelijkbare situaties wordt het oude huis dan afgebroken, maar in dit geval gebeurde dat niet. Het oude huis werd een gastenverblijf.

Dwangsommen
Maar daar gaat het mis. Ondanks de bouwvergunning voor de nieuwe woning blijft ook de oude woning op papier een woonhuis. Al vrij snel gaan er twee verschillende gezinnen wonen. Dit wordt pas duidelijk in 2010 als het nieuwe huis per executie wordt verkocht. De gemeente grijpt in en vanaf dat moment wordt alleen het oude huis bewoond. Het nieuwe huis staat zeven jaar leeg, te verpauperen. Dan koopt Heemskerk het pand.

Het andere gezin dat daar woont, eiste vervolgens dat Heemskerk zou vetrekken. De gemeente ging daarin mee en zette daar ook dwangsommen op. De partijen stonden eerder ook voor de rechter. Die oordeelt nu dat Heemskerk moet vertrekken, omdat hij later op die plek is gekomen dan het andere gezin.

'Gemeente zit fout'
Heemskerk hoeft zijn woning niet per direct te verlaten. Hij gaat namelijk hoger beroep aantekenen. Dat ziet hij met vertrouwen tegemoet. Volgens hem handelt de gemeente in strijd met het bestemmingsplan. Daarom denkt hij tijdens het hoger beroep gelijk te krijgen.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Landbouwberichten
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
Adverteerder in de rubriek Rechtzaken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 11.4 °C
  • 0.0 mm
  • 11.2 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top