Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

Kort geding over dwangsom verplicht vertrek uit gesplitste woning

Woensdag 6 oktober 2021
Kort geding over dwangsom verplicht vertrek uit gesplitste woning
Foto: Pixabay / rechtenvrije foto

BIDDINGHUIZEN - Joris Heemskerk uit Biddinghuizen wil in zijn gesplitste woning blijven wonen totdat er in hoger beroep uitspraak is gedaan over zijn geschil met de gemeente Dronten. Dat bleek dinsdag bij een kort geding dat Heemskerk had aangespannen bij de rechtbank in Utrecht.

Heemskerk verloor eerder dit jaar een rechtszaak tegen de gemeente Dronten, waarbij de rechter besloot dat de inwoner van Biddinghuizen de woning moet verlaten. Het gaat om boerderij, waar de oude woning is blijven staan toen er een nieuw huis op het erf werd gebouwd. Het oude huis zou een gastenverblijf worden, maar wordt nu bewoond. Dat mag niet van de gemeente Dronten.

Dwangsom
Bij de gemeente is het geduld op. Als Heemskerk niet op korte termijn vertrekt, dan moet hij een dwangsom van 1.500 euro per dag betalen, tot een maximum van 30.000 euro. Dinsdag vocht Heemskerk dit besluit aan. Hij wil in elk geval tot na de uitspraak van de Raad van State in de woning blijven.

De Utrechtse rechter beslist daar op 19 oktober over. Als de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep op 22 november doorgaat, zal de Raad van State naar verwachting medio januari uitspraak doen over het geschil.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Landbouwberichten
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
Adverteerder in de rubriek Rechtzaken
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top