Adm. Financiële Advisering Kafa
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl

Man eist schadevergoeding voor slechte verwijdering asbestplaten

Vrijdag 26 maart 2021
Man eist schadevergoeding voor slechte verwijdering asbestplaten
Foto: Pixabay / rechtenvrije foto

BIDDINGHUIZEN - Een man uit Dronten heeft een rechtszaak aangespannen tegen Vermeulen Food Group (VFG), het bedrijf achter Flevosap. De man wil een schadevergoeding van het bedrijf uit Biddinghuizen omdat VFG volgens hem onzorgvuldig asbestplaten uit zijn loods heeft verwijderd in december 2020. Hij denkt daardoor gezondheidsschade te hebben opgelopen en stelt het bedrijf hiervoor aansprakelijk.

Ook vindt hij dat het bedrijf verantwoordelijk is voor de financiële schade die hij door de onzorgvuldige verwijdering van het asbest heeft opgelopen. De gemeente heeft de loods waarin het materiaal lag verzegeld. Klanten van de man die spullen in de loods hebben opgeslagen, kunnen er daardoor niet bij. Pas als een asbestinventarisatie heeft plaatsgevonden, zou de loods weer open mogen.

De man wil dat VFG de asbestinventarisatie betaalt en eventuele verwijdering van het asbest. Hij wil binnen vier weken de loods weer open hebben. De Drontenaar wil een voorschot van 25.000 euro op een uiteindelijke schadevergoeding. VFG zegt dat het geen blaam treft en zegt dat de man zelf verantwoordelijk is voor de slechte verwijdering van het materiaal.

VFG had de asbestplaten in de loods van de man in Dronten gelegd in 2016. Toen was de Drontenaar nog mede-eigenaar van VFG. Na een ruzie met zijn broer stapte de Drontenaar in 2019 op. Zijn broer heeft het bedrijf toen gekocht.

De rechter doet over twee weken uitspraak.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Rechtzaken
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top