Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Adm. Financiële Advisering Kafa

Taakstraf voor aanranden vrouw tijdens spooktocht

Vrijdag 7 mei 2021
Taakstraf voor aanranden vrouw tijdens spooktocht
Foto: Freeimages.com - Jason Morrison/ rechtenvrije foto

BIDDINGHUIZEN - Een 36-jarige Urker is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur. Hij randde op 10 augustus 2019 een vrijwilliger van een spooktocht aan, op een camping in Biddinghuizen.

Tijdens de spooktocht pakte de man het slachtoffer bij haar billen en tilde haar op. Toen hij haar weer neerzette, pakte hij haar gezicht vast en zei "Met schmink ben je lekker, maar zonder ben je nog lekkerder". Hij betastte daarna haar borsten en maakte een seksueel getinte opmerking. Verschillende mensen waren hier getuigen van en legden er ook een verklaring over af bij de politie.

De man zelf beweert dat hij geen seksuele intentie had, maar dat gelooft de rechtbank niet. Niet alleen heeft hij de vrouw op intieme delen aangeraakt, hij maakte ook opmerkingen waaruit de seksuele intentie kan worden afgeleid.

Veroordeelde zou gedrogeerd zijn
De advocaat van de verdachte zei dat de Urker mogelijk gedrogeerd was met GHB. Een getuige zei dat iemand de drug in een drankje zou hebben gedaan. Dat was voor iemand anders bedoeld, maar de Urker dronk het glas leeg. De getuige trok deze verklaring later bij de rechter-commissaris weer in. Hij of zij zou het alleen gezegd hebben om stoer te doen.

De rechtbank kan op basis van deze verklaring dus niet vaststellen of verdachte gedrogeerd is, om hoeveel GHB het ging en of dit het gedrag van de man zou verklaren. Wel staat vast dat de Urker flink dronken was. Omdat hij zelf zoveel alcohol had gedronken, oordeelde de rechtbank dat de man zonder meer schuldig is aan de aanranding en straf verdient.

Geen voorwaardelijke straf nodig
Bij het vaststellen van de straf heeft de rechtbank gekeken naar de straffen uit soortgelijke zaken. Daarnaast heeft de rechtbank rekening gehouden met het feit dat de aanranding in 2019 gebeurde en dat de man niet eerder met politie en justitie in aanraking is geweest. De officier van justitie had gevraagd om een voorwaardelijke gevangenisstraf en een taakstraf van 80 uur. Omdat nergens uit blijkt dat er een reële kans is dat de man nog een keer zo'n fout maakt, vond de rechtbank de voorwaardelijke straf niet nodig.

Bron: Omroep Flevoland


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Rechtzaken
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 9.9 °C
  • 0.0 mm
  • 9.5 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top