Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

Rechter: opgelegde 'forensenaanslag' is geen discriminatie

Zondag 10 oktober 2021
Rechter: opgelegde 'forensenaanslag' is geen discriminatie
Foto: Freeimages.com - Jason Morrison/ rechtenvrije foto

BIDDINGHUIZEN - De voormalige eigenaar van een vakantiewoning in Biddinghuizen moet alsnog de gemeentelijke forensenbelasting over 2020 betalen. Dat heeft de belastingrechter in Zwolle bepaald. De man vond dat hij met de aanslag gediscrimineerd werd. Hij kreeg de heffing opgelegd en niet zijn voormalig echtgenote, enkel en alleen omdat hij ouder is.

Eigenaren van een vakantiehuisje in de gemeente Dronten moeten forensenbelasting betalen als ze er meer dan 90 dagen in een jaar kunnen wonen. De eigenaar van dit vakantiehuisje was in 2019 gescheiden, maar de woning stond in 2020 nog op naam van hem én zijn ex. Belastingkantoor GBLT stuurde de man een aanslag voor 635 euro.

Rechter: alles is volgens de regels
GBLT moest de aanslag naar één van de twee sturen en koos voor de man, omdat hij de oudste is. Discriminatie, vindt de man. De rechter stelt dat het volgens de regels is. Bovendien moet GBLT nu eenmaal een keuze maken omdat er geen andere aanknopingspunten zijn. Bovendien ondervindt de man er volgens de rechter geen nadeel van.

De vakantiewoning is op 29 april verkocht en de voormalige eigenaar stelt dat hij en zijn ex er dus niet 90 dagen over konden beschikken. Ook daar gaat de rechter niet in mee, omdat ze er formeel best samen hadden kunnen verblijven. De conclusie is dus dat de 635 euro gewoon betaald moeten worden.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Rechtzaken
Adm. Financiële Advisering
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top