Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

Drontense krijgt taakstraf voor dodelijk ongeluk

Woensdag 28 april 2021
Drontense krijgt taakstraf voor dodelijk ongeluk
Foto: Pixabay / rechtenvrije foto

BIDDINGHUIZEN - Een 37-jarige vrouw uit Dronten is woensdag veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar. De rechtbank acht bewezen dat ze een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de Biddingringweg bij Biddinghuizen op 17 december 2019. Een 51-jarige motorrijder uit Almere kwam daarbij om het leven.

De officier van justitie eiste twee weken terug een werkstraf van 240 uur en een rijontzegging van een jaar tegen de vrouw. Maar de rechtbank matigde de straf, omdat de Drontense zelf nog altijd enorm veel last heeft van de nasleep van het incident. Ze krijgt daarvoor ook psychische hulp. De vrouw heeft bovendien een blanco strafblad en gaf in de rechtbank aan dat ze bereid is om in gesprek te gaan met de nabestaanden van het slachtoffer, als zij dat zouden wensen. Ze betuigde bovendien meerdere malen spijt.

Ze had op 17 december twee jaar geleden net haar kindje opgehaald bij haar ouders en was onderweg naar huis. Op de Biddingringweg reed ze achter een vrachtwagen. De auto voor haar ging die inhalen en zij besloot hetzelfde te doen. "Ik zag lichten heel in de verte en dacht dus dat het wel kon", vertelde ze eerder.

Maar toen ze inhaalde, reden op de andere weghelft veel dichterbij dan gedacht twee motoren. Een van de motorrijders schampte haar autospiegel en raakte uit balans. Hij belandde op de andere weghelft en botste frontaal op een andere auto. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 11.4 °C
  • 0.0 mm
  • 11.2 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top