Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Adm. Financiële Advisering Kafa
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

Hof hoort getuigen over woningoverval

Maandag 2 december 2019
Hof hoort getuigen over woningoverval
Foto: Pixabay / rechtenvrije foto

BIDDINGHUIZEN - Het gerechtshof in Leeuwarden hoort woensdag vier of vijf getuigen over de woningoverval op een 78-jarige vrouw in Lelystad, eind 2016. Twee voormalige No Surrender-leden kregen vorig jaar vier jaar cel voor die overval. Zij gingen in beroep.

Het slachtoffer was de moeder van drugscrimineel Frank G.. De overvallers waren verkleed als pakketbezorger en gebruikten veel geweld. Ze sloegen op de vlucht met een buit van naar verluidt 600.000 euro.

Het is niet duidelijk hoeveel getuigen er precies worden gehoord. Het gerechtshof in Leeuwarden maakte maandag bekend dat vier getuigen worden gehoord, terwijl het Openbaar Ministerie uitging van vijf personen.

Irma K.
Een van de getuigen is in ieder geval Irma K.. De advocaten van de verdachten denken dat zij betrokken is geweest bij de overval, maar ze werd niet vervolgd. De advocaten vermoeden dat K. immuniteit heeft gekregen in ruil voor informatie over de moord op haar vriendin Esther Paul.

De moord op Esther Paul
Esther Paul was de voormalige partner van drugscrimineel Frank G.. Ze zou de overvallers hebben getipt dat er bij de moeder van haar ex geld was te halen. Paul werd in april 2017 dood gevonden in het Veluwemeer. Haar lichaam was zwaar toegetakeld. Ze zat eerder ondergedoken op een camping in Biddinghuizen. De moord is nog steeds niet opgelost.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Rechtzaken
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top