AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Rechter: geen boete voor illegaal opslaan mest

Maandag 3 augustus 2020
Rechter: geen boete voor illegaal opslaan mest
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Een akkerbouwbedrijf hoeft geen boete te betalen voor het opslaan van ruim 600 kubieke meter aan vaste dierlijke mest op een erf in Biddinghuizen. Dat oordeelde de rechter maandag. Tegen het bedrijf was een boete van 3.000 euro geëist, omdat er geen vergunning was afgegeven voor het opslaan van de mest.

Als een bedrijf meer dan 600 kuub aan dierlijke mest wil opslaan, moet daarvoor een vergunning aangevraagd worden. Volgens een agent lag er in juni 2018 op een van de locaties van het agrarische bedrijf aan de Kokkelweg in Biddinghuizen ongeveer 1.200 kubieke meter mest opgeslagen.

Natte vingerwerk
Volgens de eigenaar van het bedrijf was de schatting van de agent 'natte vingerwerk'. De politiebeambte had de omvang gemeten met voetstappen, had de hoogte geschat en aan de hand daarvan de inhoud berekend. "Je mag toch iets meer nauwkeurigheid verwachten", zei de agrariër daarover.

Ook bestond het opgemeten afval niet alleen uit dierlijke mest. Achter en onder de stapel mest lag volgens de eigenaar ook een laag strooisel en een berg afgekeurde aardappelen. Zijn advocaat vroeg daarom dan ook om vrijspraak: er was volgens hem geen hard bewijs dat het echt om 600 kubieke meter dierlijke mest ging.

Omdat de rechter uit het proces-verbaal van de agent niet precies op kon maken waar de mestbult uit bestond, is de agrariër inderdaad vrijgesproken. "Er moet geen ruimte zijn voor twijfel. En die twijfel is er op dit moment wel", aldus de rechter.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Landbouwberichten
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
Adverteerder in de rubriek Rechtzaken
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 9.5 °C
  • 0.0 mm
  • 12.8 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top