Flevolamb Flevolamb
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adm. Financiële Advisering Kafa

Unanieme steun voor MFG

Vrijdag 9 februari 2018
Unanieme steun voor MFG
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Alle politieke partijen in de gemeenteraad van Dronten staan achter de plannen voor het Multifunctioneel Gebouw (MFG) in Biddinghuizen. Bij de komende raadsvergadering is het onderwerp dan ook een hamerstuk, zo werd donderdagavond duidelijk tijdens een commissievergadering.

De eensgezindheid betekent dat na tien jaar praten de bouw daadwerkelijk in zicht komt. "Nu niet meer kletsen maar poetsen", zei SP-raadslid Peter Duvekot.

In het MFG Biddinghuizen worden dorpshuis Het Koetshuis, de sport- en gymzaal en activiteiten van kerkcentrum De Voorhof onder één dak gebracht. Lange tijd zijn de financiën een punt van discussie geweest, maar het plan is haalbaar nu de gemeente garant wil staan. De realisatie kost totaal 3,6 miljoen euro.

Emoties bij kerk
Leefbaar Dronten en de ChristenUnie vroegen wel aandacht voor de emoties die het sluiten van één van de kerkgebouwen met zich meebrengt. Volgens de VVD is er op dit punt respectvol met de emoties omgegaan.

De PvdA wilde weten of er straks voldoende parkeerplaatsen zijn. Volgens wethouder Ton van Amerongen is dat geen probleem. Op termijn ontstaat er ruimte door de sloop van Het Koetshuis, al kan het zijn dat op deze plek later toch weer wordt gebouwd.

Hamerstuk
Vanuit de gemeenteraad waren wat vragen over de exploitatie van het gebouw, mogelijk ongeoorloofde staatssteun en de borgstelling door de gemeente. Die vragen werden door wethouder Van Amerongen stuk voor stuk tot tevredenheid beantwoord, zodat er in de raadsvergadering van 22 februari niet meer over gesproken hoeft worden. De wethouder sprak over 'een mijlpaal'. "Het proces heeft tijd gekost, maar we hebben het tot een goed einde gebracht. Nu is het moment om door te pakken."

Droom komt uit
Voorzitter Henk Stoer van de stichting MFG maakte gebruik van de mogelijkheid om de raad toe te spreken. Hij bedankt de gemeenteraad voor het laten uitkomen van een droom van Biddinghuizen. Daarbij wees hij erop dat het gebouw zonder gasaansluiting wordt gebouwd. Het is de bedoeling dat de bouw eind dit jaar begint en het MFG in het voorjaar van 2020 klaar is.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Voorhof
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
Adverteerder in de rubriek MFG
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top