Verkeersschool Kooij & Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Flevolamb Flevolamb
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Terrascompleet.nl Terrascompleet.nl
Peter Evers Peter Evers

Marianne Alting-Brooijmans geeft lezing over Portret in de Schilderkunst

Donderdag 22 februari 2018
Marianne Alting-Brooijmans geeft lezing over Portret in de Schilderkunst
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Op zondag 18 maart geeft Marianne Alting-Brooijmans uit Biddinghuizen een lezing in De Meerpaal in Dronten, met als thema 'Portret in de Schilderkunst'. Het gaat deze middag over verschillende ontwikkelingen van het portret in de schilderkunst.

"In de schilderkunst werden portretten al bij de Egyptenaren, de Romeinen en de Grieken gebruikt", vertelt docent en kunstenares Marianna Alting-Brooijmans. Portretten worden in diverse kunstvormen gemaakt met alle denkbare soorten materiaal. "Afhankelijk van de periode en het gebruik, hebben de portretten steeds weer een andere expressie en betekenis". Tijdens de lezing van 1,5 uur neemt Marianne haar publiek mee op een reis door de kunstgeschiedenis.

Reserveren
De lezing start op zondag 18 maart om 15.00 uur in de Kleine Zaal van De Meerpaal. Kaarten kosten € 12,50 (of € 10,- voor cursisten van De Meerpaal Academie). U kunt reserveren via 0321 388 770 of via de website van De Meerpaal. Langskomen kan natuurlijk ook. De theaterkassa op het Serviceplein is geopend op maandag tot en met woensdag van 09.00 tot 17.00 uur, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 20.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 20.30 uur.

Redactie BHZNet.nl / De Meerpaal

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Kunst
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
Adverteerder in de rubriek Meerpaal
Kafa
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top