Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Flevolamb Flevolamb
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

Advocaten vermoeden deal met getuige moord Esther Paul

Woensdag 11 april 2018
Advocaten vermoeden deal met getuige moord Esther Paul
Foto: Omroep Flevoland

BIDDINGHUIZEN - Heeft het Openbaar Ministerie afspraken gemaakt met een belangrijke getuige in de moordzaak van de Almeerse Esther Paul? De advocaten van twee Amsterdamse verdachten in een overvalzaak vermoeden van wel, zo bleek dinsdag tijdens een zogeheten pro-forma zitting bij de rechtbank in Lelystad.

Bij de rechtbank werd een zaak besproken, die verband lijkt te houden met de moord op Paul in april 2017. Twee Amsterdammers worden verdacht van betrokkenheid bij een woningoverval in de Almeerse Literatuurwijk in december 2016. Zij zouden zijn getipt dat de 78-bewoonster van een woning in de Van de Hulststraat veel geld in huis had. Het zou gaan om zes ton. De bewoonster raakte bij de overval gewond. Onduidelijk is of het duo geld heeft buitgemaakt.

Relatie met moord Esther Paul
Er zijn sterke aanwijzingen dat de overval verband houdt met de moord op de Almeerse Esther Paul. Haar stoffelijk overschot werd vorig jaar april aangetroffen aan de oever van het Veluwemeer in Biddinghuizen.

Het Parool berichtte eerder dat Paul is vermoord, omdat zij tegen de twee Amsterdammers zou hebben verteld dat er in het huis van de vrouw in Almere veel contant geld lag. De vrouw is de moeder van drugscrimineel Frank G., met wie Paul een relatie onderhield. Hij zou haar uit wraak hebben laten vermoorden. Met de moord zouden de Amsterdammers niets te maken hebben.

OM: zaak Paul is zijtak
Het Openbaar Ministerie bevestigde dinsdag dat de zaak Paul een zijtak is in het onderzoek naar de woningoverval, maar dat niet vast staat dat die iets met elkaar te maken hebben. Volgens de officier van justitie zijn er nog geen verdachten in beeld voor de moord op Esther Paul en loopt het onderzoek nog.

Advocaten: vraagtekens rond rol vriendin
Volgens de advocaten zijn de twee Amsterdammers onschuldig aan de overval en is er in de woning geen vingerafdruk van hen gevonden.
Zij verdenken een vriendin van Esther Paul van betrokkenheid. Deze Iris K. uit Almere zou dat hebben verklaard tijdens een getuigenverhoor. De advocaten stelden dinsdag dat K. bij politie en Justitie heeft afgedwongen dat zij niet strafrechtelijk wordt vervolgd voor haar verklaringen. Dat wijst er volgens de raadslieden op dat het Openbaar Ministerie met K. afspraken heeft gemaakt.

Zij denken dat K. op een later tijdstip voor het OM van nut kan zijn om de moord op Esther Paul op te lossen. De advocaten wilden de videoregistratie van het verhoor van K. terugzien om te horen wat politie en Justitie met haar hebben afgesproken.

Officier ontkent overeenkomst
Het Openbaar Ministerie ontkent ten stelligste dat er een overeenkomst met K. is gesloten. Wat er is afgesproken is in het proces-verbaal vermeld, meer is er niet. De officier zei dat 'in beraad' wordt gehouden of K. alsnog aangehouden en vervolgd zal worden.

Geen aangifte slachtoffer
Opvallend is volgens de advocaten verder dat het 78-jarige slachtoffer van de woningoverval geen aangifte heeft gedaan. Ze ontkent ernstig gewond te zijn geraakt en zegt geen geld te missen. Volgens de advocaten is de vrouw wel degelijk door ambulancepersoneel voor letsel behandeld. Dat zij over het geld zwijgt komt de advocaten logisch voor, omdat de afkomst hiervan duister zou zijn.

De rechtbank wees de meeste wensen van de advocaten voor aanvullend onderzoek af. Wel zullen conform de wens van het OM het slachtoffer van de overval en twee van haar zoons opnieuw worden gehoord, maar tot verrassing van de advocaten niet haar derde zoon, Frank G. Juist om hem lijkt het rond de overval en de moord op Esther Paul te draaien.

De twee Amsterdammers blijven tot de inhoudelijke behandeling in voorlopige hechtenis. De zaak is voor onbepaalde tijd aangehouden, omdat er nog geen data zijn voor een nieuwe pro-forma zaak en de inhoudelijke behandeling.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Politieberichten
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
Adverteerder in de rubriek Rechtzaken
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.3 °C
  • 0.0 mm
  • 15.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top