Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Expositie Zuiderzeewet bij de Kandelaar tijdens Tulpenroute

Donderdag 12 april 2018
Expositie Zuiderzeewet bij de Kandelaar tijdens Tulpenroute
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Vanaf 14 april kunnen tulpenliefhebbers vanuit de auto, op de fiets en lopend genieten van de kleurrijke bloemenzee in de polder. Vanaf deze datum zijn gedurende drie weken vier autoroutes, vier fietsroutes en een wandelroute in de gemeente Dronten, Zeewolde en Lelystad bewegwijzerd. Langs de routes worden verschillende activiteiten georganiseerd.

Bij B&B de Kandelaar is van 14 april tot 5 mei een expositie te zien over de Tulpenteelt. Aan de hand van foto's wordt meer uitleg gegeven over de teelt van tulpen.

100 jaar Zuiderzeewet
Het is dit jaar 100 jaar geleden dat de Zuiderzeewet werd aangenomen. Die wet heeft er voor gezorgd dat de Afsluitdijk er kwam en dat onder andere de polders van Flevoland werden aangelegd.

Ed Voigt uit Lelystad is Lely-kenner. Lely was de man achter de Zuiderzeewet. Speciaal voor de Tulpenroute Flevoland heeft Voigt een expositie bedacht over de Zuiderzeewet. Die is hij nu aan het inrichten bij B&B de Kandelaar in Biddinghuizen.

"Mensen beseffen zich niet hoeveel invloed deze wet heeft gehad op ons. Als ik het verhaal vertel dat we op zeebodem wonen, zijn mensen nog geregeld geschokt", aldus Voigt. "De wet leeft niet onder de mensen, maar zou echt meer erkenning verdienen. Het was een enorm project."

Openingstijden: dagelijks van 10 tot 16 uur.

Bron: Omroep Flevoland / 100jaarzuiderzeewet.com

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Tulpenroute
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top