Flevolamb Flevolamb
Terrascompleet.nl Terrascompleet.nl
Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer
Joy 4 Life Joy 4 Life
Verkeersschool Kooij & Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Windplan Groen en Windplanblauw delen kennis tijdens start Tulpenroute

Vrijdag 13 april 2018
Windplan Groen en Windplanblauw delen kennis tijdens start Tulpenroute
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Op zaterdag 14 april gaat de Tulpenroute Flevoland van start. Die dag staan Windplan Groen en Windplanblauw samen bij Bed & Breakfast De Kandelaar in Biddinghuizen om informatie te delen over de plannen voor twee nieuwe windparken in noordelijk en oostelijk Flevoland. De officiële opening is om 10.30 uur.

In hun stand op de tulpenmarkt staan Windplan Groen en Blauw geïnteresseerden te woord over de plannen van de nieuwe windparken. Hoewel het twee verschillende projecten zijn, grenzen ze aan elkaar en is het belangrijk bewoners hier zo goed mogelijk over te informeren. En hoe kan dat nu beter dan met een gezamenlijke stand?

Over Windplanblauw en Windplan Groen
Nuon en SwifterwinT werken samen onder de naam Windplanblauw aan de ontwikkeling van een windpark in de noordwesthoek van Flevoland (gemeenten Dronten en Lelystad). Met de komst van dit windpark worden de 74 huidige windmolens vervangen door 61 grotere windmolens met meer vermogen. Deze nieuwe windmolens wekken genoeg stroom op voor het elektriciteitsverbruik van circa 125.000 bewoners.

Windplan Groen is gepland in Oostelijk Flevoland, dat oostelijk ligt van de Colijnweg, Roodbeenweg, Zeebiesweg en de Vogelweg. Ook daar zullen de huidige turbines in het gebied plaats maken voor nieuwe exemplaren met een totaal vermogen van 300 tot 400 MW. Initiatiefnemer is Windkoepel Groen, een vereniging met zelfstandige leden die ieder een eigen windpark exploiteren, danwel daarbij betrokken zijn.

Tulpenmarkt
De opening van Tulpenroute Flevoland gaat zaterdag 14 april officieel van start bij Bed & Breakfast De Kandelaar te Biddinghuizen. Er is die dag een tulpenmarkt waar bezoekers kennis kunnen maken met diverse regionale producten.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Windmolens
Terrascompleet.nl
Terrascompleet.nl
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top