Kjell's Opslag Kjell's Opslag
De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Terrascompleet.nl Terrascompleet.nl
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Leadersubsidie voor expositie Flevowand en Digitale Dorpspleinen

Maandag 16 april 2018
Leadersubsidie voor expositie Flevowand en Digitale Dorpspleinen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Opnieuw hebben twee Flevolandse initiatieven een financiële bijdrage toegezegd gekregen vanuit het subsidieprogramma Leader Flevoland. Het betreft de expositie van de Flevowand bij Batavialand in Lelystad en de ontwikkeling van Digitale Dorpspleinen in de Noordoostpolder.

Donderdag 14 juni 2018 is het zover: exact 100 jaar nadat de Zuiderzeewet in werking is getreden, wordt in Biddinghuizen de laatste steek gezet en is de Flevowand afgerond. Het geborduurde doek is dan 60 meter lang en brengt de geschiedenis van Flevoland in beeld. Vanaf zaterdag 16 juni 2018 is de Flevowand permanent te zien bij Batavialand in Lelystad. Daarmee is Flevoland een recreatieve attractie rijker, wat naar verwachting een positieve impuls geeft voor de hele provincie. Het project krijgt een subsidie van €164.340 voor de aanschaf van een geconditioneerde vitrine en de organisatie rondom de expositie.

De helft van het bedrag is Leader subsidie afkomstig uit de EU, de andere helft wordt als cofinanciering bijgedragen door de provincie Flevoland.

Het andere project richt zich op de ontwikkeling van Digitale Dorpspleinen voor 6 dorpen in de Noordoostpolder. Een Digitaal Dorpsplein is een portal die alle activiteiten in het dorp met elkaar verbindt. Ook Mercatus, Carrefour, gemeente Noordoostpolder en mantelzorgers zullen worden aangehaakt. Naar verwachting vergroot dit initiatief de leefbaarheid in het dorp en vergroot het de zelfredzaamheid van ouderen. Luttelgeest en Kraggenburg zullen als eerste een Digitaal Dorpsplein gaan bouwen. Als alles werkt zoals het bedoeld is wordt het uitgerold naar Tollebeek, Creil, Ens en Marknesse. Het project krijgt in totaal een subsidie van
€ 97.199,80. De helft hiervan is Leader subsidie afkomstig uit de EU, de andere helft wordt als cofinanciering bijgedragen door de gemeente Noordoostpolder.

Vanuit het subsidieprogramma Leader Flevoland is er ruim 6 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die bijdragen aan de leefbaarheid van het platteland. Het programma loopt tot eind 2020. Kijk op http://www.leaderflevoland.nl voor meer informatie.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevowand
De Kubbe BV - Biddinghuizen
De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adverteerder in de rubriek LEADER
De Kubbe BV - Biddinghuizen
De Kubbe BV - Biddinghuizen
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 15.2 °C
  • 0.0 mm
  • 9.6 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top