Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

Flevolandse tulpen bloeien volop

Maandag 23 april 2018
Flevolandse tulpen bloeien volop
Foto: Tulpenroute Flevoland

BIDDINGHUIZEN - Tulpenroute Flevoland trok in de eerste week al duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Mensen uit Duitsland, België, China, India, maar ook gewoon Amsterdam, Almere en Dronten genoten van de kleurrijke bloemenzee in de polder. 'Mede door het prachtige weer waren de fietsroutes erg populair', aldus voorzitter Herman Vermeer.

In Flevoland hebben we zo'n 5.000 hectare aan tulpenvelden. Dit is ongeveer 45 procent van de tulpenteelt in Nederland. Daarmee zijn we de grootste tulpenprovincie van Nederland. De tulpen groeien door de hoge temperaturen hard. Desondanks verwacht de organisatie dat er tot 5 mei veel tulpen te zien zijn.

Tulpenteler Wim Klink uit Zeewolde vertelt dat het tropische weer van vorige week leuk was voor mensen, maar niet voor veel gewassen op het land. 'We hebben een natte winter achter de rug en de bollen kregen laat in het seizoen ook nog twee vorstperiodes èn een hagelbui voor hun kiezen. Het voorjaar was relatief koel en ineens werd het vorige week erg warm. Dit zorgde voor een groei-explosie. De meeste boeren zijn daarom blij dat het nu weer wat koeler is en dat de planten hun vochthuishouding weer in balans kunnen krijgen', legt hij uit.

'Gemiddeld staan tulpen zo'n 14 dagen in bloei. Boeren zorgen er tijdens de bloeiperiode voor dat de groeiomstandigheden perfect zijn. Bovendien worden ze gecontroleerd op ziektes', vertelt Herman Vermeer.

'In het buitengebied van Flevoland is tot 5 mei veel te beleven! Rijd langs de kleurrijke tulpenvelden, doe onderweg mee aan een schilderworkshop, laat je door een boer informeren over hoe tulpen groeien, ervaar de bloeiende fruittuinen, doe mee aan een speurtocht en pluk je eigen boeket in een pluktuin. Tulpenroute Flevoland is een unieke ervaring voor jong en oud', besluit hij.

Voor meer informatie en de routes: http://www.tulpenrouteflevoland.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Tulpenroute
Tel. 0321-333169
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top