Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
PolderTEAK PolderTEAK
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Tweedaagse staking in busvervoer stap dichterbij

Dinsdag 24 april 2018
Tweedaagse staking in busvervoer stap dichterbij
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De buschauffeurs in het openbaar vervoer gaan staken op 30 april en 1 mei. Dat betekent dat er op die dagen nergens in Flevoland bussen zullen rijden. Dat laten de vakbonden FNV en CNV weten.

Alleen als de werkgevers 'vandaag of morgen' tegemoet komen aan de eisen van bonden, kan een staking worden afgewend. Eén van de eisen is dat werknemers iets doen aan de hoge werkdruk in het streekvervoer. Volgens de vakbonden hebben ook reizigers dagelijks last van vertraging en uitvallende ritten door te krappe rijtijden van de chauffeurs.

De Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) liet dinsdag weten naar de rechter te stappen om een staking te voorkomen. De organisatie vreest dat de grootschalige ov-staking aan het begin van de meivakantie maatschappelijk ontwrichtend is.

Eerder bod afgewezen
De bonden en werkgevers kwamen in maart al nader tot elkaar. Een onderhandelingsresultaat werd toen door de vakbondsleden afgewezen. De werkgevers vinden hun bod, een loonsverhoging van 8,3 procent in drie jaar en 'goede afspraken over de werkdruk', genoeg. Maar werknemers zijn ontevreden over de manier waarop de loonsverhoging wordt opgebouwd en willen dat de toezeggingen rondom de werkdruk concreter worden.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Openbaar Vervoer
Kjell's Opslag
Kjell's Opslag
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top