Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Flevolamb Flevolamb

Voortbestaan BHZNet.nl onzeker door komst AVG

Maandag 30 april 2018
Voortbestaan BHZNet.nl onzeker door komst AVG

BIDDINGHUIZEN - Met de komst van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), waarop per 25 mei toegezien zal worden, verandert er voor organisaties het nodige op het gebied van de verwerking persoonsgegevens en de bescherming hiervan. Omdat ook een foto met hierop een persoon herkenbaar en/of herleidbaar in beeld valt onder een persoonsgegeven, wordt onderzocht hoe hier mee om moet worden gegaan.

De vereniging BHZNet verwerkt persoonsgegevens, bijvoorbeeld door een foto op te nemen in een nieuwsbericht of door fotoboeken van activiteiten te maken en te publiceren. "De aangescherpte regels moeten leiden tot een verbetering van de privacy van mensen", vertelt Sieberen Sybesma van BHZNet.nl, "maar het is nog maar te bezien of dit in ons geval haalbaar is en vooral ook in welke vorm dit precies moet worden toegepast. Expliciete toestemming is bij veel van de gepubliceerde foto's praktisch onmogelijk".

Journalistiek belang
Voor het nieuws en het nieuwsarchief kan de vereniging zich waarschijnlijk beroepen op het journalistiek belang van het medium. Daardoor is er geen expliciete toestemming nodig en valt het onder vrije nieuwsgaring. Andere onderdelen op de website, zoals de fotoboeken, vallen daar mogelijk niet onder. Ook het automatisch delen van nieuws op andere websites, bijvoorbeeld van verenigingen, moet worden onderzocht op uitvoerbaarheid.

Afhankelijk van de tijdsinspanning die nodig is om te voldoen aan de nieuwe regelgeving (en afhankelijk van uitspraken die hierover nog worden gedaan), kan besloten worden de spreekwoordelijke stekker uit de website te trekken. "Mocht dat nodig zijn, dan wachten we daar in ieder geval zo lang mogelijk mee", besluit Sybesma. Een doorstart vanuit particulier initiatief en het opheffen van de Vereniging BHZNet.nl behoort ook nog tot de mogelijkheden.

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BHZNet.nl
BHZNet.nl BHZNet.nl
Nieuws uit Biddinghuizen
p/a Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
E nieuws@bhznet.nl
W http://www.bhznet.nl/
BHZNet.nl
BHZNet.nl
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 4.6 °C
  • 0.0 mm
  • 11.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top