Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl

Prinses Beatrix naar Biddinghuizen

Maandag 14 mei 2018
Prinses Beatrix naar Biddinghuizen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Op 14 juni 2018 woont Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden in Biddinghuizen en Lelystad de viering bij van 100 jaar Zuiderzeewet. De Zuiderzeewet is één van de meest ingrijpende wetten van Nederland die is vastgesteld. Deze wet heeft de basis gelegd voor de ontwikkeling van Nederland als internationaal kenniscentrum over water.

Nederland staat bekend om haar grootschalige waterwerken. De inpoldering van de Wieringermeer, de afsluiting van de Zuiderzee met de Afsluitdijk, de Noordoostpolder en de Oostelijke en Zuidelijke Flevopolder zijn voorbeelden van de invloed van de Zuiderzeewet op de vorming van ons land. Op de dag dat de Zuiderzeewet precies honderd jaar bestaat zal Prinses Beatrix twee evenementen in de Provincie Flevoland bezoeken die aandacht geven aan dit bijzondere jubileum.

Flevowand, Biddinghuizen
Geïnspireerd op het tapijt van Bayeux in Frankrijk heeft een enthousiaste groep vrijwilligers uit Biddinghuizen het initiatief genomen om de geschiedenis van de Zuiderzee te verbeelden op doek, de 'Flevowand'. Over zestig meter ontrolt zich een indrukwekkend verhaal over het ontstaan van het gebied. Meer dan dertigduizend uur is er gewerkt aan een kleed met geborduurde historische scenes, waarmee de geschiedenis van de Zuiderzee tot leven komt. Het werken aan de Flevowand heeft een belangrijke rol gespeeld in de vorming van een hechte gemeenschap in het dorp Biddinghuizen. Het 100 jarig bestaan van de Zuiderzeewet is een prachtig moment om in aanwezigheid van de Prinses het doek feestelijk te onthullen.

Vlootschouw, Bataviahaven Lelystad
Het hoogtepunt van de viering van 100 jaar Zuiderzeewet vindt in de Bataviahaven in Lelystad plaats. Op 14 juni start een driedaags publieksevenement: 'de Zuiderzee Havendagen'. Tijdens het evenement zal uitgebreid aandacht gegeven worden aan de viering van 100 jaar Zuiderzeewet. In de Bataviahaven ligt op dat moment een grote vloot van bijzondere en historische schepen die een relatie hebben met de geschiedenis van de Zuiderzee, de inpoldering en het huidige IJsselmeer. In de Bataviahaven zal Prinses Beatrix met de 'Groene Draeck' een vlootschouw afnemen.

Achtergrond
Provincie Flevoland is initiatiefnemer van de viering van 100 jaar Zuiderzeewet. Gedurende een jaar vinden in diverse steden en regio's rondom de voormalige Zuiderzee evenementen en activiteiten plaats en wordt er invulling gegeven aan het programma. Onder meer is er een congres over de landschappelijke inrichting van Nederland en een educatie- en museumprogramma waar 14 musea in het Zuiderzeegebied aan meedoen.

Bron: Provincie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevowand
Adm. Financiële Advisering
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 18.5 °C
  • 0.0 mm
  • 18.2 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top