Kjell's Opslag Kjell's Opslag
Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Verkeersschool Kooij & Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Joy 4 Life Joy 4 Life

100 man in theatervoorstelling over 100 jaar Zuiderzeewet

Woensdag 23 mei 2018
100 man in theatervoorstelling over 100 jaar Zuiderzeewet
Foto: Theathergroep MATROSE

BIDDINGHUIZEN - Op vrijdag 15 en zaterdag 16 juni brengt theatergroep MATROSE in samenwerking met o.a. kinderkoor Jong Leven en theatergroep Altobi de geschiedenis van Cornelis Lely en Eibert den Herder tot leven, in de Meerpaal in Dronten.

Dit doen zij niet alleen: Zanggroep Akkoord, Divine Dance Center, kinderkoor Jong Leven, theatergroep Altobi en theatergroep Droog! vertellen samen met hen het verhaal van de totstandkoming van de Zuiderzeewet. Een heus spektakel met maar liefst 100 man op het toneel.

MATROSE duikt in de Zuiderzeewet, de gloednieuwe en eerste grote zaal productie van de theatergroep. In deze voorstelling vertellen zij op eigenzinnige wijze het klassieke verhaal van Cornelis Lely en Eibert den Herder, en belichten beide kanten. Over Lely die de woeste Zuiderzee wil temmen, om het land te beschermen. Over den Herder die optrad tegen de Afsluitdijk, om zijn vissers te beschermen.

Om dit authentieke Flevolandse verhaal te vertellen, werkt MATROSE nauw samen met mensen uit de polder. De zang-, dans- en toneelgroepen die aan boord zijn gesprongen, zijn niemand minder dan:

- Zanggroep Akkoord uit Dronten,
- Divine Dance Center uit Dronten,
- Kinderkoor Jong Leven uit Biddinghuizen,
- Theatergroep Altobi uit Biddinghuizen,
- Theatergroep Droog! uit Lelystad.


In nauw overleg met het artistieke team werken deze groepen ieder eigen fragmenten uit die allemaal iets essentieels toevoegen aan de grote voorstelling op 15 & 16 juni in de Meerpaal. In samenwerking met dit lokaal talent brengt MATROSE de geschiedenis van de Zuiderzeewet dwars door alle hoeken van de schouwburg. Met beide benen op de grond brengen zij hun publiek terug naar het water. Met 100 spelers duiken zij 100 jaar terug in de tijd. Daar waar het allemaal begon…

Afgelopen weekend vond de eerste massa-repetitie plaats in de Steiger in Swifterbant. Hier werd de eerste gezamenlijke stap gezet naar het eindresultaat. Op zaterdag 26 mei vindt de tweede massa-repetitie plaats waar alle groepen aanwezig zijn voor de montage, wederom in de Steiger te Swifterbant.


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek 100 jaar Zuiderzeewet
Kjell's Opslag
Kjell's Opslag
gerelateerd nieuws
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 16.9 °C
  • 0.0 mm
  • 17.8 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top