Terrascompleet.nl Terrascompleet.nl
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Flevolamb Flevolamb

Minister Van Engelshoven opent landschapskunstwerk

Dinsdag 13 november 2018
Minister Van Engelshoven opent landschapskunstwerk
Foto: Bob Gramsma - www.bobgramsma.com

BIDDINGHUIZEN - Op woensdag 14 november vindt in Biddinghuizen in aanwezigheid van Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), commissaris van de Koning Leen Verbeek, gedeputeerde Michiel Rijsberman en wethouder Ton van Amerongen de viering van het vierde hoogtepunt van 100 jaar Zuiderzeewet plaats: de opening van de constructie van het achtste landschapskunstwerk.

De minister overhandigt tijdens deze opening een symbolische tijdscapsule aan maker Bob Gramsma. Deze tijdscapsule bevat informatie over de tijd waarin wij leven. Het bevat een potje Zuiderzeegrond, Zuiderzeewater, landelijke en regionale krant van 14 november 2018, een persoonlijke boodschap van de kunstenaar en een foto van alle aanwezigen. De tijdscapsule blijft achter voor toekomstige generaties en wordt later door de kunstenaar in het monument vastgezet.

"Het monument voor 110 jaar Zuiderzeewet markeert een belangrijk moment in de geschiedenis van Flevoland, schrijft de Provincie Flevoland in een persbericht. "Er wordt op dit moment gebouwd aan het omvangrijke kunstwerk van Bob Gramsma, genaamd Riff, PD#18245. Hij bedacht een nieuw stuk land waarvoor hij een gegraven ruimte in de Zuiderzeegrond als tijdelijke mal gebruikt. Net als de polder ontstaat het kunstwerk in meerdere fases die elk van belang zijn voor de totstandkoming en de betekenis van het kunstwerk".

De opening van de onderliggende constructie is de eerste fase in het bouwproces die wordt afgerond. Het uiteindelijke landschapskunstwerk moet in het voorjaar van 2019 klaar zijn.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Kunst
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek 100 jaar Zuiderzeewet
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Peter Evers
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top