AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Kjell's Opslag Kjell's Opslag

Kinderen zaaien en oogsten met Rob Triest

Woensdag 11 juli 2018
Kinderen zaaien en oogsten met Rob Triest
Foto: Eigen foto

BIDDINGHUIZEN - Deze week heeft de imker en korfvlechter (Rob Triest) van Het Flevo-Landschap, gastlessen gegeven aan de kleuters en peuters van de katholieke basisschool De Wingerd in Biddinghuizen.

"Het doel is een stukje educatie bij te brengen over het belang van de natuur en het behouden daarvan", aldus Triest. "Het is een rijkdom die toebehoort aan ons allen, jong en oud. Daarom moet iedereen wat doen. Als we als oude generatie het belang van dit onderwerp begrijpen en we maken hierover belangrijke afspraken en wetten, dan moeten we ook bij kinderen een stukje besef brengen".


In dit kader wordt een stukje grond, dat door de gemeente Dronten beschikbaar is gesteld, ingezaaid met een bloemenmengsel in de hoop dat na een bepaalde termijn er verschillende bloemen opkomen. Deze bloemen trekken op hun beurt verschillende insecten aan, met name bijen, die nectar en stuifmeel nemen. Triest: "De insecten trekken vervolgens vogels aan en zo gaat de cirkel van de natuur door …"


"We hopen hiermee iets positiefs te hebben bijgebracht bij de kinderen voor wat betreft de liefde voor de natuur", vervolgt Triest. "Ter plekke zien ze hoe het werkt. Eerst het zaad zaaien met hun eigen handjes op de grond, dan zorgen voor de bloemen die daar uitkomen, dan komen de insecten en de vogels".


Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Basisscholen
Verkeersschool Kooij & Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
Adverteerder in de rubriek Natuur
Peter Evers
Peter Evers
Adverteerder in de rubriek Wingerd
Fruithandel Van Beek
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top