Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Flevolamb Flevolamb
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Biddinghuizer artiesten op WijLand festival

Donderdag 12 juli 2018
Biddinghuizer artiesten op WijLand festival
Foto: Zoetwater (Foto: Heidie Mulder)

BIDDINGHUIZEN - Het zijn de hoogtijdagen van de festivals. Vooral in de zomermaanden komen liefhebbers van muziek, eten en sfeer volop aan bod. Dit weekeinde is Dronten aan de beurt. Daar wordt het WijLand Festival gehouden, waar ook Biddinghuizer inbreng op het muziekpodium te zien is: Zoetwater en Runythe betreden het hoofdpodium

Het WijLand festival wordt voor de derde keer gehouden in het Wisentbos. Organisator XL De Ateliers is er ook dit jaar in geslaagd een gevarieerd programma te maken, met van alles op het gebied van theater, muziek, vertelvoorstellingen, poëzie, goed eten en lekker drinken. Vorig jaar bezochten ruim 4.000 mensen het festival; dit jaar hoopt de organisatie verder te groeien naar 6.000.

Zoetwater
Het muziekprogramma begint op vrijdagavond met Brookfield en Tim Dawn, Rivers en L'Chaim. Op zaterdag opent Zoetwater om 13.30 uur het festival. De singer-songwriter act van de broers Jelle en Sieberen Sybesma, deels nog woonachtig in Biddinghuizen, bestaat iets meer dan een jaar en maakt melancholische Nederlandstalige akoestische folk. De muzikale samenwerking wordt gedaan naast het spelen in de Biddinghuizer band Zeldzaam. Zoetwater nam eerder dit jaar nog deel aan de prestigieuze songwriter-wedstrijd 'Mooie Noten' en speelde op diverse locaties in Midden-Nederland.

Op zaterdagmiddag staan verder onder andere Merel, Maarten van Praag en Lara Kroon (al eerder in Biddinghuizen tijdens het Serious Dorpsfestival 2015) op het programma. Ook zaterdagavond staan er volop artiesten geprogrammeerd.


Zoetwater op BHZSR 2017

Runythe
Op zondagmiddag (15.15-15.45) betreden de dames van Runythe het hoofdpodium. De driemansformatie, bestaande uit Sophie Ceelen (uit Biddinghuizen), Inge Andeweg en Lajenda Garst speelt covers in verrassende driestemmige arrangementen. Het drietal was onder andere te bewonderen tijdens het Serious Dorpsfestival 2017 en stond ook vorig jaar op de planken van WijLand.

Het WijLand festival is gratis te bezoeken. Meer informatie en het volledige programma vind je op https://www.wijland.org.


Runythe tijdens BHZSR 2017

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Zeldzaam
Zeldzaam Zeldzaam
IJzersterk in eenvoud
p/a Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
T 0321-332726
E info@zeldzaam.net
W http://www.zeldzaam.net/
Zeldzaam
Zeldzaam
Adverteerder in de rubriek Muziek
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top