Tel. 0321-333169 Peter Evers
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Liander maakt zich op voor storingen elektriciteitsnet door regenval

Woensdag 8 augustus 2018
Liander maakt zich op voor storingen elektriciteitsnet door regenval
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Netbeheerder Liander waarschuwt dat er de komende dagen storingen in het elektriciteitsnet kunnen optreden. De kans daarop neemt toe door de stevige regenval en temperatuurdaling die eraan zit te komen.

Door grote temperatuurverschillen kunnen verbindingsstukken in het elektriciteitsnet bezwijken en maken ze kortsluiting. Ook in mei, toen het kwik omhoog schoot, zag Liander het aantal storingen toenemen. In de warme maand juli waren er in heel Nederland zelfs vier keer zo veel storingen als tijdens dezelfde periode in 2017.

"Het falen van verbindingsstukken laat zich nog lastig verklaren. In ieder geval weten we dat er een relatie bestaat tussen falen en liggingsdiepte, soort verbindingsstuk, grondsoort en grondwaterpeil. Het soort verbindingsstuk is de meest dominante factor", zo schrijft Liander. Uit voorzorg zijn de afglopen jaren al veel risicovolle verbindingstukken preventief vervangen.

Verder zorgt Liander dat er de komende dagen voldoende monteurs klaarstaan om in te grijpen. Ook is de onderdelenvoorraad aangevuld en zijn verwachte reparaties al ingepland.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Stroomvoorziening
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top