Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen
Kjell's Opslag Kjell's Opslag
Peter Evers Peter Evers
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Geluidsmetingen Lowlands onderwerp van discussie

Vrijdag 24 augustus 2018
Geluidsmetingen Lowlands onderwerp van discussie

BIDDINGHUIZEN - Oldebroek, Nunspeet en Elburg hebben Dronten meerdere malen gevraagd om metingen te doen naar geluidsoverlast van muziekfestivals in Biddinghuizen. Omdat Dronten dat niet deed hebben de Veluwse gemeenten het zelf gedaan. Dat zegt wethouder Jaap Groothuis van Nunspeet namens de drie gemeenten.

Kritiek van Aat de Jonge
Groothuis reageert daarmee op de kritiek van burgemeester Aat de Jonge van Dronten. De Jonge is niet blij met de methode waarop in Gelderland metingen zijn verricht naar geluidsoverlast die door Lowlands is ontstaan. Oldebroek, Nunspeet en Elburg hadden een speciaal telefoonnummer geopend voor inwoners die last hadden van lawaai. Aan de hand van de meldingen kwam er een geluidstechnicus langs. Maar volgens Dronten hadden de meldingen en metingen door de omgevingsdienst opgepakt moeten worden, omdat dat de formele weg is.

Niet serieus genomen
Wethouder Jaap Groothuis van Nunspeet erkent dat hun aanpak niet officieel is. Toch is er voor gekozen omdat sommige inwoners ervaren dat ze bij het officiële klachtennummer niet serieus worden genomen. De drie gemeenten wilden die inwoners met een apart nummer tegemoetkomen. De verwachting is dat de meetresultaten over een week bekend zijn. Als er overschrijdingen zijn, worden die met Dronten besproken. In totaal kwamen er van de Veluwe 115 klachten over Lowlands.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Lowlands
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top