AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Flevolamb Flevolamb
Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer
Verkeersschool Kooij & Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

FiberFlevo ziet af van aanleg glasvezel in buitengebied

Woensdag 31 oktober 2018
FiberFlevo ziet af van aanleg glasvezel in buitengebied
Foto: FreeImages.com / tan aikhong - rechtenvrije foto

BIDDINGHUIZEN - FiberFlevo ziet af van de aanleg van een glasvezelnetwerk in een deel van het Flevolandse buitengebied, laat het bedrijf weten. Het gaat om het buitengebied in het oostelijke en zuidelijke deel van de provincie.

Maandag werden alle aanmeldingen geteld en daarbij bleek dat 10 procent van de inwoners met FiberFlevo in zee wil gaan. Dat is een stuk minder dan de 50 procent die het bedrijf als norm had gesteld voor de aanleg.

FiberFlevo heeft vorig jaar in het buitengebied van Noordoostpolder en Urk al een glasvezelnetwerk aangelegd. Het bedrijf was van plan dat ook voor andere buitengebieden te doen.

Teleurstelling
Het bedrijf zegt het jammer te vinden dat de animo zo laag is, maar ziet geen kans om op dit moment de ondergrens te halen. Daarom ziet het bedrijf noodgedwongen af van de aanleg. Orders die al door klanten waren ingediend, worden geannuleerd.

Gevolgen van terugtrekken?
Het is nog niet duidelijk of het terugtrekken van FiberFlevo betekent dat er helemaal geen glasvezelnetwerk komt. De provincie kon daar nog geen uitspraken over doen. Nu FiberFlevo zich terugtrekt, is er nog één mogelijke partij over voor de aanleg van het netwerk. De provincie wil niet zeggen om welk bedrijf het gaat.

Het glasvezelnetwerk zou mensen die langs buitenwegen en op bedrijventerreinen in de polder wonen, sneller internet en een betere beeldkwaliteit op tv.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Internet
Peter Evers
Peter Evers
Adverteerder in de rubriek Landbouwberichten
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top