Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

De Voorhof is geen monument en wordt gesloopt

Maandag 12 november 2018
De Voorhof is geen monument en wordt gesloopt
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Kerkcentrum De Voorhof in Biddinghuizen wordt niet aangewezen als gemeentelijk monument. Dat is tenminste het plan van het gemeentebestuur in Dronten. Dat betekent dat het gebouw tegen de grond moet gaan. Stichting Cuypersgenootschap had om een monumentstatus gevraagd. Ze hoopten daarmee de sloop van het kerkgebouw te voorkomen en startten een petitie.

Volgens het college van burgemeester en wethouders komt het verzoek van de stichting te laat: er ligt al een sloopvergunning en daartegen zijn geen bezwaarschriften ingediend, ook niet door het Cuypersgenootschap.

Ook wijst de gemeente erop dat het verzoek van het genootschap geen belangrijke nieuwe feiten bevat. Volgens het gemeentebestuur is er in 2010 bij het vaststellen van de lijst met monumenten nadrukkelijk gekeken naar De Voorhof. Daarbij is de toren wel op de lijst gekomen en de kerk niet.

Veelvuldig behandeld
Volgens B en W wegen de gewenste nieuwe ontwikkelingen zwaarder dan de bescherming van het erfgoed. De gemeente wijst er op dat de plannen voor het nieuwe multifunctioneel gebouw (MFG) veelvuldig in de openbaarheid zijn behandeld. Daar had ook het Cuypersgenootschap van op de hoogte kunnen zijn. Bovendien hebben de kerken zelf aangegeven dat ze het huidige kerkcentrum niet in stand kunnen houden.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek MFG
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
Adverteerder in de rubriek Voorhof
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top