Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl

Protestantse Gemeente Biddinghuizen dichter bij verhuisplan

Donderdag 22 november 2018
Protestantse Gemeente Biddinghuizen dichter bij verhuisplan
Foto: Protestantse Gemeente Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Na de gemeenteavond van 20 november 2018 waarin de kerkenraad de plannen voor de verbouw en verhuizing heeft gepresenteerd zal de kerkenraad van de Protestantse Gemeente Biddinghuizen binnenkort een definitief besluit nemen over de realisatie en verhuizing naar de nieuwe kerk.

De plannen bestaan uit de aankoop en verbouwen van de huidige locatie van de Katholieke kerk, waarna beide geloofsgemeenschappen hier gebruik van kunnen maken.

Daarna wordt het Protestantse gedeelte en het zalencentrum gesloopt, zodat de stichting MFG2 hier haar multifunctionele gebouw kan bouwen. In een emotievolle avond werd uitvoerig gesproken over de toekomst van de Protestantse gemeente.

De kosten van het huidige verouderde kerkcentrum zijn in de toekomst voor de Protestantse gemeenschap niet meer te dragen en met een nieuwe kleinere kerk heeft de gemeenschap weer toekomstperspectief.

Wel staat de kerkenraad nog voor een uitdaging om de benodigde middelen bij elkaar te brengen nu de bouwsom bekend is en deze hoger is uitgevallen dan aanvankelijk begroot. De kerkenraad verwacht dit te kunnen realiseren, door middel van subsidies, acties en bezuinigingen in het originele plan. En hoopt hierover medio december een besluit te nemen.

De realisatie van het hele project is mede afhankelijk van de plannen en besluiten die stichting MFG2 neemt.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Kerk
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
Adverteerder in de rubriek MFG
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top