Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling

Beheer dorpsbos Biddinghuizen

Donderdag 6 december 2018
Beheer dorpsbos Biddinghuizen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen week zijn de geplande zaagwerkzaamheden in de dorpsbossen van Biddinghuizen gestart. Jaarlijks vinden er in een vijfde deel van het totale bosareaal in de gemeente Dronten, grootschalige onderhoudswerkzaamheden plaats.

"De toenemende aantasting van de essen door essentaksterfte is een zorgpunt in de bossen", schrijft de gemeente Dronten. "Afgelopen zomer is het bos, met extra aandacht voor de essen, beoordeeld op vitaliteit van de bomen. Aangetaste essen zijn, met het oog op veiligheid, gemarkeerd en worden nu verwijderd".

Naast de noodzaak van het verwijderen van de zieke essen, hebben de werkzaamheden tot doel het bos nog gevarieerder en aantrekkelijker te maken voor natuur en recreant. De werkzaamheden zijn erop gericht sneller een gewenst eindbeeld van een gevarieerd bos met verschillen in soorten, leeftijd en structuur te creëren. Door meer licht in het bos te brengen, kunnen struiken en planten zich beter ontwikkelen en worden ook de omstandigheden voor het vestigen van verschillende diersoorten verbeterd. De overblijvende bomen kunnen zich door de dunningen beter ontwikkelen, waarmee de stabiliteit van het bos gewaarborgd blijft.

Langere periode
Het werk wordt zoveel mogelijk onder de juiste weers- en terreinomstandigheden uitgevoerd. Ongunstige omstandigheden kunnen er zodoende toe leiden dat het werk over een langere periode wordt uitgespreid en dat het gezaagde hout niet direct kan worden afgevoerd. Het vrijkomende hout is verkocht en wordt op stapels in en langs het bos gezet. De gemeente Dronten werkt volgens de Gedragscode Bosbeheer, waarin de belangrijke 'spelregels' voor een verantwoord bosbeheer beschreven staan.

Afgesloten paden
Gedurende de werkzaamheden kunnen bepaalde bosvakken en aangrenzende paden tijdelijk afgesloten zijn. Hier kunt u als gebruiker van het bos enige overlast van ondervinden. Wij vragen hiervoor uw begrip en medewerking. Voor uw eigen veiligheid en dat van onze medewerkers verzoeken wij u om eventuele aanwijzingen van uitvoerend personeel en bebording op te volgen.

Voor nadere inlichtingen over bovenstaande werkzaamheden kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de heer J. Brink via telefoonnummer 14 0321, team Groentechnisch Beheer.

Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Natuur
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.2 °C
  • 0.0 mm
  • 18.1 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top