Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Adm. Financiële Advisering Kafa

Rondleiding Flevowand in kerstvakantie

Woensdag 19 december 2018
Rondleiding Flevowand in kerstvakantie
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - In de kerstvakantie worden de verhalen van de Flevowand nogmaals verteld. Dit vindt plaats op de plaats waar het 60 meter lange borduurwerk sinds juni wordt tentoongesteld: op Batavialand in Lelystad. Tijdens de rondleiding vertellen de borduursters van het wand over wat erop is afgebeeld en over het ontstaan. Voor kinderen is er een workshop borduren.

De Flevowand is een geborduurd historisch verhaal, waarin veertigduizend uren zoeken, ontwerpen en borduren zitten. Veertien jaar is er aan gewerkt door gemiddeld 25 borduursters uit Biddinghuizen. Op het wandkleed staat de geschiedenis van de Zuiderzee, vanaf de IJstijd tot de 21ste eeuw, afgebeeld. In juni 2018 kwam het borduurwerk vanuit Biddinghuizen naar Lelystad. "Iedereen was onder de indruk van de Flevowand", schrijft Batavialand. Tijdens de opening door burgemeester Ina Adema van Lelystad werden verhalen en anekdotes van het ontstaan van de Flevowand gedeeld met het aanwezige publiek.

Tijdens een rondleiding lichten de borduurster(s) van het wand het ontstaan van het wand toe en vertellen over de geschiedenis die erop is afgebeeld. De rondleidingen worden alleen in de kerstvakantie aangeboden. Voor kinderen is er in de kerstvakantie een workshop borduren. Kinderen maken onder begeleiding van een van de borduursters van de Flevowand, zelf een eigen borduurwerk, dat ze uiteraard mee naar huis mogen nemen.

Plaatsen voor de rondleiding en / of workshop voor kinderen, moeten vooraf worden gereserveerd. Ga hiervoor naar [urlhttps://tickets.batavialand.nl/rondleiding[/url] of naar https://tickets.batavialand.nl/workshop. Let op: er dient nog wel een regulier entreeticket te worden gekocht, wil je kunnen deelnemen aan de workshop en/of rondleiding.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevowand
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top