Flevolamb Flevolamb
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

Elfstedentocht4kids bij Flevonice

Dinsdag 22 januari 2019
Elfstedentocht4kids bij Flevonice
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Bij Flevonice vindt op zondag 3 februari voor de vierde keer een Elfstedentocht plaats. Op de drie kilometer lange ijsbaan wordt geen 200 kilometer lange 'tocht der tochten' gehouden, maar een mini variant hiervan, speciaal voor kinderen.

Op de ijsbaan Flevonice worden allerlei initiatieven ontplooid om de jeugd te enthousiasmeren voor de schaatssport. "Je merkt dat de vergrijzing op de ijsbanen groot is. De oudere generaties zijn opgegroeid met schaatsen op natuurijs, maar de jeugd niet", schrijft Flevonice in een persbericht. "Steeds minder kinderen binden de schaatsen onder. Wij signaleren ze dit en we doen er iets aan".

Vanzelfsprekend
Kristel Pinkster, adjunct-directeur van Flevonice, maakt zich er persoonlijk sterk voor dat kinderen weer leren schaatsen en blijven schaatsen. "Wij willen de oer-Hollandse schaatscultuur doorgeven aan onze kinderen. Het streven is dat leren schaatsen weer net zo vanzelfsprekend wordt als leren lopen, fietsen en zwemmen.'' In die visie past ook de Elfstedentocht voor kinderen, die alweer voor de vierde keer wordt georganiseerd op Flevonice.

3 februari 2019 Elfstedentocht4kids
De Elfstedentocht4kids vindt in de ochtend van 3 februari, tussen 9.00 en 12.00 uur, plaats bij Flevonice. De hele ochtend zijn kinderen koning en is het letterlijk 'Ruim baan voor hen'. "De baan is echt gereserveerd voor kinderen en kinderen alleen. Indien nodig mogen natuurlijk ook de begeleidende ouders op de baan, maar eigenlijk is het alleen voor de jeugd. Zo hopen we hen te stimuleren en als het ware te zeggen dat de baan er echt voor hen is."

Net echt
Er wordt tijdens de Elfstedentocht4kids gereden in de geest van de echte Elfstedentocht. Pinkster: "Geen van de deelnemende kinderen heeft dan wel ooit de echte versie meegemaakt, toch doen we er alles aan om het zo realistisch mogelijk te laten lijken. Zo staan op de drie kilometer baan drie stempelposten, waardoor kinderen echt ergens langs moeten en weer een punt bereikt hebben."

Deelname aan de Elfstedentocht4kids is gratis. Iedereen die wil, mag komen, ook als je nog niet zo goed kunt schaatsen. Kinderen kunnen zich van tevoren aanmelden via de website van Flevonice of via het programma IJSTIJD van de KNSB.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevonice
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 16.3 °C
  • 0.0 mm
  • 21.3 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top