Verkeersschool Kooij & Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Kafa Kafa
Kjell's Opslag Kjell's Opslag
Terrascompleet.nl Terrascompleet.nl

6 inline challenge: "6 uur lang feest op rolletjes"

Dinsdag 12 februari 2019
6 inline challenge:
Foto: 6 Inline Challenge - rechtenvrije afbeelding

BIDDINGHUIZEN - Op 8 juni 2019 vindt het eerste 6-uurs inline skate evenement van Nederland plaats op Flevonice te Biddinghuizen. Solo of samen met maximaal zes personen kan iedereen meedoen aan deze skate estafette.

Na 15 jaar geleden gestart te zijn met de 24kika 'skaten tegen kanker' (dit jaar op 6 en 7 september 2019) leefde in het bestuur van 24kika de gedachte om ook een 6-uurs evenement te introduceren. Aanvankelijk tijdens de 24-uurs, maar de capaciteit ontbrak om dat organisatorisch te realiseren.

In Nederland
Na 15 jaar heeft Rik Nijkamp de voorzittershamer van het langst lopende evenement voor Kika overgedragen aan Mark Cuperus. De daarmee ontstane armslag leidde tot het oppakken van het 6-uurs idee. Samen met het team is goed nagedacht hoe en wat te doen. Na grondig overleg werd besloten om de 6-uurs race in Nederland te organiseren.

Voor eigen goed doel
De 6-uurs race is niet verbonden aan Kika zoals 24kika, maar biedt alle goede doelen ruimte om actief deel te nemen en zo bij te dragen aan het eigen goede doel. "In de statuten van de stichting die de 24uurs en nu ook de 6uurs organiseert staat dat 'we bijdragen aan het stimuleren en promoten van de skeelersport in de breedste zin van het woord' en dat is exact wat we nu ook met de 6inlinechallenge doen", aldus Rik Nijkamp die voorlopig de communicatierol in het bestuur invult.

Tijden en meer informatie
Het evenement start om 10.00uur met een rijdersbriefing gevolgd door een verkenning van het parcours. Om exact 10.30uur klinkt het startschot voor de 6inlinechallenge. Om 16.30 is het einde. Na de wedstrijd schuiven deelnemers en toeschouwers aan op het Foodplaza voor een hapje en drankje. Daar vindt tevens de prijsuitreiking van de rijder en het team met de meeste rondes plaats. Aansluitend op de barbecue kunnen de aanwezigen dan langzaam 'richting de afterparty deinen, op het ritme van de aanwezige DJ'. Meer informatie is te vinden op de website http://www.6inlinechallenge.nl, Facebook, Twitter en Instagram.

Organisatie 6inlinechallenge / Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek 24Kika
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Adverteerder in de rubriek Flevonice
Kjell's Opslag
Kjell's Opslag
Adverteerder in de rubriek 6 Inline Challenge
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 16.0 °C
  • 0.0 mm
  • 19.1 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
40 jaar AH Schuurhuis 40 jaar AH Schuurhuis 40 jaar AH Schuurhuis
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top